Category: jul

Godt nyttår, folkens!

By , 6. januar 2016 14:43

2016-01-06 10.09.462015 var et enda et tøft år for meg og mine, men vi sto’an av denne gangen også! Nå krysser vi alt vi har av fingre og tær for at 2016 blir året da alt snur til det bedre, både for jentene mine og meg.

smiley-shocked032Desember var en fin måned. Den fløy avsted så fort at vi nesten ikke rakk jula! Hørt på makan… Det er jo så mye vi pleier å gjøre i adventstida, men i år føltes det nesten som vi ikke fikk gjort en brøkdel av det.

2016-01-06 11.38.22Men vi  bakte pepperkaker, da. Vi hadde en kamerat på besøk med sine to på sju og åtte, og ungene storkoste seg.

Det spøkte litt for bakinga ei stund, for strømmen gikk selvfølgelig et par timer før besøket kom. Heldigvis kom den tilbake etter et par timer.

Mens vi satt og ventet i mørket fant jeg ut at jeg skulle vise ungene noe jeg pleide å gjøre da jeg var lita, nemlig å dryppe lys.

Se det fine hjertet Amund så nøye og omtenksomt lagde til mamma’n sin! Han var fast bestemt på å få det til, og hjerte ble det.

hjerte

20151212_110627

20151212_110756    20151212_110805

hjerte

20151213_123406Dagen etter pepperkakebakedagen tok vi toget inn til byen for å se «Doktor Proktors tidsbadekar» på kino sammen med besøket fra dagen før.

Kanutten var selvfølgelig også med.

Amund syns den forrige Doktor Proktor-filmen var morsom helt til det dukket opp en skummel slange; da ble han livredd, og det var plutselig den verste filmen i hele verden. Derfor var jeg litt spent på hva han syns om denne. Han ble litt redd nå også, men ikke i nærheten av sånn som det var i fjor.

20151213_150029

hjerte

20.desember spilte korpset i Horg kirke, og de var kjempeflinke!

20151220_171027

De startet med en liten konsert på sykehjemmet, og så gikk de ned til kirka etterpå. Det var mye folk i kirka, og jeg syns Amund var skikkelig tøff som turte å spille klokkespill og slagverk midt foran alle sammen; han virket ikke nervøs i det hele tatt, faktisk!

hjerte

20151223_163017Lillejulaften var vi hos pappa, tradisjonen tro, og spiste lutfisk. Jula starter liksom med den lutfisken for meg.

Vi hadde med oss hele bøtteballetten, og de var så fine og pyntede alle sammen.

Se, så vakre jenter jeg har! –>

…og enn at de har blitt voksne begge to!

O skrekk.

 smiley faintingsmiley

Andrea ble jo 20 i november, og Kjerstin ble 18 år og myndig i desember. Det er skikkelig rart at jeg er mamma til så store barn – jeg som bare er en ungdom selv!

smiley wootsmiley

Eller ikke. Sukk.

20151218_213908

Amund og Andreas dro ut for å fange årets juletre, akkurat som i fjor. De kom hjem med to stykker – et stort som jeg skulle få ha på stua, og dette lille som Amund skulle ha oppe.

Amund var fryktelig stolt, for han hadde saget ned begge to selv. Han hadde bare fått pittelitt hjelp av pappa til å lage spor for at det skulle ble lettere å få saga til å gli.

20151224_172010Julaften var vi hjemme. 

Bortsett fra Noramora, som hadde mammajul i år, så var alle ungene hjemme denne kvelden.

Mens de ventet tålmodig *kremt* på maten (som ble en liten halvtime forsinket), spilte ungene Mimiker på stuegulvet. Det gjør så godt i mammahjertet å se dem kose seg sånn sammen, de tre alleralleraller fineste skattene jeg har.

hjerte

Til middag hadde vi pinnekjøtt, som vi pleier å ha, og sushi. Julesushi er noe vi begynte med i fjor, og er en tradisjon vi tenker å ta med oss videre så lenge Kjerstin vil feire jul med oss. Hun kan ikke fordra julemat, og har spist poteter, rosenkål og saus hver eneste julaften i mange år. Så nå har vi bestemt at alle skal ha noe de liker å spise den dagen.

hjerte

Bortsett fra lillejulaften og julaften daffa vi rundt i koseklær hele jula. Sånne dager er så deilige; ikke noe stress eller jag, bare kose seg med brettspill, godteri og god mat sammen med den beste mannen og de fineste ungene i hele verden.

hjerte

20151226_123218Amundsen fikk mange fine gaver i år også.

Det som falt mest i smak var vel pappeskene som den nye telefonen hans var pakket inn i. De fungerte som kontor, hus og alskens bygninger i flere dager – helt til de revna og gikk i stykker.

Vi hadde pakket telefonen inn i ei eske med ei eske, med ei eske, med en kanin med ei eske i hånda inni, og han skjønte ikke bæret av hva den svære pakken kunne inneholde. Den var jo nesten like stor som ham…

Bortsett fra pappeskene tror jeg favorittene under treet var snøkanonen fra Andrea, kniven fra pappa og dem, telefonen fra oss og verktøysettet fra Nora.

Det var ikke et snøfnugg ute på julaften, men heldigvis kom snøen 2.juledag. Da var det rett ut i hagen for å skyte snøballer, spikke pinner og snekre fuglebrett.

Andreas fant ei lita verktøykasse ute i bua som han fikk legge det nye verktøyet sitt oppi, og det var visst stas.

20151226_123247

20151226_124900

20151226_140347

20151230_193722

Femtedagen hadde vi en fin liten gjeng vi pleier å spille ingress med på besøk.

Det var superkoselig!

smiley lykkelig

Vi spiste taco/fajitas og spilte King of Tokyo, Monty Python Fluxx og Trivial Pursuit, og jeg var ikke i seng før etter fem en gang.

smileysleepEtter det hadde jeg snudd døgnet helt, og jeg sliter ennå med å snu det tilbake. Samme f… hvor tidlig jeg står opp og tidlig jeg legger meg, så sovner jeg ikke før langt på natt.

Det hjalp neppe at det var nyttårsaften dagen derpå, og at vi dro ut og spilte ingress til langt på natt etter at vi var ferdige med å se raketter og legge unger. Eller at vi dro på ingresstur hele natta da vi hadde kjørt hjem to venninner som hadde vært hos oss og sett den første Star Wars-filmen første nyttårsdag. Vi kom jo helt på utur…

hjerte

Men nyttårsaften var fin, da. Vi hadde ei venninne og en kamerat av Kjerstin her på kalkunmiddag, så spilte vi Fluxx og koste oss med snacks. Andreas og jeg hadde planer med noen ingressvenner om å legge lokk over byen, så vi kjørte ut en snartur i halv elleve-tiden. Vi var hjemme igjen før halv tolv, og fikk sett rakettene med Nora og Amund.

20160101_001135

20160101_000021

20160101_000212

hjerte

Apropos Star Wars! På søndag var vi på kino og så den siste filmen. Den var sinnsykt bra! Vi kjørte maraton med de gamle filmene sammen med Amund i helga, og kinotur med ingressgjengen ble en flott avslutning på den. Amund får nok ikke se den nye på noen år, tror jeg. Den var ikke like barnevennlig som de første.

Jaja. Håper dere har kost dere masse i jula, og at det nye året har begynt bra for alle sammen.

hjerte

Her på hobbybloggen min kan dere se hva jeg har produsert i det siste; det er ikke rare greiene, for jeg har ei betent skulder som egentlig ikke lar meg strikke, men noe har et blitt likevel.

Godt nyttår, folkens!

By , 11. januar 2015 13:36

 

2015-3Da er vi godt i gang med et nytt år. 

Måtte det fare litt mer varsomt med meg og mine enn det foregående året. Det skal ikke så mye til…

Jula var stille og fredelig. Ungene fikk stort sett det de ønsket seg, og vi la på oss godt og vel de obligatoriske kiloene ved hjelp av god mat og unevnelige mengder godterier og julekaker.

Vi spilte brettspill, så tv og prøvde å utnytte fridagene så godt det lot seg gjøre.

SAM_0877

Julaften. Amundsen koser seg med pinnekjøtt og brus.

SAM_0883

Amundsen laget verdens fineste julepynt til meg.

SAM_0899

Lahlum raider juletreet.

SAM_0865

Rodriguez har tatt juleferie

SAM_0915

Amundsen ble fornøyd med nettbrettet han fikk av oss.

Nå er hverdagen tilbake, og de fleste av oss er tilbake på jobb og skole.

Forrige helg var vi i Oslo med et vennepar. Vi storkoste oss med deilige middager, hotellfrokoster og trivelige kvelder med kortspill og noe godt i skåla.

Amundsen tok toget ned sammen med oss, men ble hentet av broren min et par timer etter at vi kom frem. Han tilbragte helgen sammen med onkel, tante og søskenbarna på Løken, og hadde en kjempefin helg.

SAM_0920

Gutta mine på togtur.

SAM_0930

På Operataket! Det blåste så mye at Amundsen kunne lene seg på vinden.

Gutta Boys på Operataket.

Gutta Boys på Operataket.

Kunst og sånt...

Kunst og sånt…

Herr og fru Toillpeis.

Herr og fru Toillpeis.

Nuss nuss

Nuss nuss

trommis-amund

Nå blir det liv i huset!

Ellers så har Amundsen begynt å spille trommer på Kulturskolen. Han har nå investert i et digitalt trommesett, og kan ta helt av uten at resten av huset på flytte ut i telt.

Han har begynt å spille sjakk også, til farens store glede. En dag i uka er han på kurs, og får spille partier mot andre barn. Bra for det sosiale, bra for huet.

Huet mitt har ikke like godt av sjakk. Det har bedre av strikking, tror jeg. smiley knegg

Her er de to siste kjolene jeg har strikket.

setesdalkjole

Setesdalkjole str 2 år. Den sendte jeg til Emilia, som er tante-/onkelbarnet vårt i Stokke.

pusekjole

Pusekattkjole str 2 år. Strikket med utgangspunkt i Setesdalkjolen. Denne selger jeg.

pusekjoledetalj

Pusekattene.

Adventstid

By , 8. desember 2014 19:28

julepicJa, da var vi godt inne i desember og adventstid.

Det er ikke mye som minner om vinter utenfor huset vårt. Men, jeg klager ikke! Det er ikke akkurat fælt å slippe snømåking og brodder under skoene. Ungene, derimot, kunne nok tenkt seg at det falt noen centimeter med snø å boltre seg i. De fikk jo nesten ikke brukt skiene eller akebrettene sine i fjor, og det ser ikke ut til at det blir stort annerledes i år heller. Det regner ute.

Men, adventstid er adventstid. Det betyr pepperkakebaking, juleverksted og pynting. Vi har pyntet litt allerede; julestjernene og adventsstaken lyser så fint i vinduene, og dorullnissene har satt seg godt til rette rundt omkring på kjøkkenet og i stua. Og så har vi bakt pepperkaker. Verdens beste pepperkaker!

20141204_142530

julegaverJeg er heldigvis så godt som ferdig med julegavene.

De fleste har jeg laget selv, men noen måtte jeg vrenge lommeboka for å anskaffe. Søkke ta, altså – desember er en kostbar måned. Heldigvis har jeg greid å holde utgiftene på et minimum i år, men det har skuldrene mine fått betale for. Det er ikke barebare når man skal strikke de fleste julegavene.

Ellers så er jeg akkurat ferdig med en Mariusgenser med lue i størrelse 10 år. Planen var at Amundsen skulle ha det, men tror den ble alt for stor til ham. Mulig jeg selger det, eller så sparer jeg det neste år.

Her er Noramora modell.

20141207_153551 

20141207_153620

Andre ting jeg har strikket de siste ukene er: ti par uglepulsvanter, fire store, løse halser, en hals med bladmønster, to ugleluer og fire kjøkkenkluter.

hals-blå-eskimo

uglelue

Hva bedriver DU adventstiden med? 

1.juledag

By , 25. desember 2013 20:28

godjulfolkens

Grøss. Tidenes dårligste juletre...

Grøss. Dårligste juletreet EVER!

Ja, så ble det jul i år også.

Jaggu.

Det går stort sett i mat, daffing på sofa’n, mat, brettspill, mat, godteri, mat, playstationspill, mat…

Sånn omtrent som det sikkert er i de fleste norske hjem  i disse tider.

julesmiley

Årets juletre er en flopp. Makan til iver etter å kle av seg har jeg aldri sett. Jeg tipper det er bare nakne greiner å bære ut etter jula, for jeg har allerede kostet opp og ryddet bort halvparten av alle barnålene.

Det er fryktelig irriterende, for jeg betalte faktisk 600 spenn for den busken!

sinna smiley

Jaja. Ikke noe vi får gjort med det nå uansett. Vi får bare koste og feie til det er noenlunde greit å hive det ut. Det blir iallfall ikke stående til trettende dags jul, det er sikkert!

Hittil har jula vært stort sett fin og koselig. 

      julestrompeLille julaften hadde vi, tradisjonen tro, invitert oss selv på lutefiskmiddag hos min far & co. Det var et fantastisk måltid, og det var såvidt jeg greide å rulle meg ut døra og velte meg inn i bilen da vi skulle hjem.

furbyJulaften hadde vi, som de foregående to-tre julaftenene, svigermor, Ingrid (lillesøstra til Andreas på 12) og Endre (pappa’n til Ingrid) på besøk. Vi hadde ikke Nora her denne jula, men resten av ungeskokken var hjemme, og det ble en fin kveld for både store og små. Vi spiste pinnekjøtt med potet og kålrabistappe, og som vi sier hvert år: «Denne gangen var det ENDA bedre enn i fjor!«

Amundsen var svært fornøyd med alle gavene sine, men favorittene var nok Furbyen han fikk av oss, gitaren han fikk av morfar og bestemor, det radiostyrte helikopteret fra farmor og Ps3-spillet «LEGO: Marvel Superheroes» som Endre og tante Ingrid hadde med.

Gitaren var det siste han tok av seg før han la seg og det første han tok frem da han sto opp i morges. Etter et par rockekonserter fant han Ps3-spillet, og han og Andreas satt flere timer og spilte, før de fant frem helikopteret.

_DSC0022

LahlumEllers så gjetter jeg på at Lahlum også var en stor favoritt.

Lahlum er verdens søteste kattunge. Vi fant henne gjennom Foreningen for omplassering av dyr, og hentet henne på lørdag. Navnet er det Kjerstin som har bestemt.

Hun er supersnill, rolig og akkurat passe kjælen, og ser ut til å ha slått seg godt til ro som familiens midtpunkt.

Nå er det ingen av oss som har vært noe særlig glad i katter. Vi skulle faktisk aldri ha katt. Men så begynte Amundsen å snakke om kanin, og det var iallfall uaktuelt! Og hund har vi prøvd. Jeg savner selve hunden og selskapet, men ikke det å måtte ut i all slags vær, det å aldri kunne være borte på noe som helst i mer enn 8 timer fordi bikkja må drite, osv.

Så da ble det katt, og hele familien har forelska seg i det lille dyret.

hjerte Bare se så søte Andreas og Lahlum er når de sover sammen på sofaen! hjerte

_DSC0001

Det lønner seg å være venner og leke pent i jula, ellers blir det kanskje ingen gaver til neste år... Lahlum og julemusa.

Det lønner seg å være venner og leke pent i jula, ellers blir det kanskje ingen gaver til neste år… Lahlum og julemusa.

Resten av jula skal vi bare slappe av og kose oss.

Vi får vel et par julebesøk en og annen dag, og så skal vi på bursdag til min bror som fyller 19 fjerde juledag. Ellers har vi ingen planer.

Og det er jaggu deilig!

Amundsen ble litt dårlig her i dag, og hele middagen kom i retur.

Men; ingen jul uten sykdom! I fjor var det Nora som fikk omgangssyken på julaften, i år er det lillebror sin tur.

Vi får håpe det ikke varer så lenge, og at vi andre ikke blir smitta.

Da får dere ha ei fin jul, folkens!

funny-santa-dance-smiley-emoticon

No har vi vaska gølvet og…neh.

By , 16. desember 2013 21:42

♪ ♬ No har vi vaska gølvet og vi har børi ved, og vi har sætt opp føggelbainn og vi har pynta tre’ ♩ ♫ 

jul5Jaja. Vi har iallfall børi ved og pynta busken. To av tre burde duge.

Her vasker vi aldri gulvet før vi pynter treet. På denne måten sparer vi oss en kvadrat gulv å vaske, siden vi bare mopper litt forsiktig RUNDT matta det står på. Godt med alt en sniker seg unna nå i disse førjulstider.

Nå lurer jeg på om det kan være lurt å vente med å vaske kjøkkenbenken til ETTER jeg har baka også, slik at jeg ikke kaster bort tid på å vaske den to ganger. Eller… Øh.

Neida. Jeg tuller. Eller, ikke med det der med treet og gulvet og det der, men jeg vasker kjøkkenbenken før jeg baker. Det skulle bare mangle. Hva tar dere meg for…!!?

jul4

Nissene har flyttet inn i stua mi også. Og i kjøkkenet. De har invadert hele kåken, faktisk!

nissene til mormorTil og med i entréen sitter det to rødluede typer og henger.

Men gjør de noen nytte for seg? Neh. De sitter bare der og ser på at jeg stresser rundt her.

Jeg stresser egentlig ikke, altså. Jeg stresser aldri til jul. Det er ikke noe poeng i å slite seg helt ut i en hel måned bare for å kollapse som en slunken melsekk i sofaen på julekvelden, så sliten at man ikke greier å nyte julegavene man har klemt og ristet på i to uker engang! Men de kan godt tro at jeg stresser, så kanskje de får litt dårlig samvittighet etterhvert.

(Det er lurt å gi dem litt dårlig samvittighet, ikke sant? Det blir vel harde pakker under treet hvis nissen syns synd på meg…? Det tror jeg, altså.)

jul3

Se på alle de late nissene! De har FEST i vinduskarmen min!!!  leamus

julKalenderen til Amundsen begynner å bli skral.

Nå har han kastet seg ut av senga, løpt ned trappa som om han har hatt fanden sjøl i hælene, slept med seg stolen bort, plukket ned gavene og ivret etter å se hva som er inni hver eneste morgen gjennom hele første halvdel av desember, men nå har han jaggu begynt å se hva den kalender’n egentlig har for misjon.

Den teller jo ned til julaften, jo!

Så nå telles det gaver som er igjen. Etter i dag var det åtte pakker igjen, ergo er det 10 dager igjen til jul. Ja, for det er jo logisk. Eh. Ikke gir han seg heller, vettu. Stabukken.

(Det har han IKKE fra meg!)

backingout

furbyblueHan gleder seg til jul. Han mener han kommer til å få en Furby, for den står øverst på ønskelista, og det som står der får man alltid. Mulig det. Han mente at han kom til å få problemer med å innkassere hele lista, for den var fryktelig lang. «Dæm som har vældig korte lista, dæm får AILLT som står dær, dæm!»

Ellers så ønsker han seg en lillebor kunne han fortelle da vi kjørte hjem fra City Syd i ettermiddag. Det var visst et sterkt ønske, for han var veldig intens i sine bønner. Han var faktisk nesten på gråten en stund.

«Mamma, æ ønske mæ så gæli en lillebror.» En LILLEBROR!!? Uaktuelt. «Men, mammaaaa… Kan itj æ få en i julegave, da?» Eh… Nei. «Jammen, det e jo bare å LAG en, da! Vi kan jo lag en sjøl!» Nei, det kan vi ikke. Dessuten er mamma for gammel til å få flere unger. «Men, mamma, æ vil ha en lillebror!» Du får kose litt med babyen til Solveig når du ser henne da, vettu. «Men æ vil ha en egen lillebror som æ har HELE tia! Æ vil ikke vær lillebror længer. Æ vil vær storebror åsså.» Men det kan du ikke få. Kan du ikke ønske deg en Furby istedet, da? Det var jo det som sto på toppen av ønskelista…? ….lang tenkepause… «Mamma… Æ trur itj du tænke på det samme som mæ.» Å? Hva tenker du på, da? «Æ tænke på at furbyen kan være lillebroren min.»

Se der, ja! God plan.glis

Adventstid med storm, strømbrudd, pepperkaker, håndball og gamle nisser.

By , 14. desember 2013 21:13

Da er vi langt inne i desember.
Vi fikk masse fin snø som la seg som tjukke tepper over Ler for et par uker siden, og Amundsen storkoste seg ute. Han dro med seg akematta på skolen og ville bare være ute og tumle rundt i snøen.

Det er rart med det; vi voksne forbanner snøen og all jobben den fører med seg, mens ungene hyler av fryd når de ser det laver ned.

Nå er snøen borte etter noen dager med mildvær og regn. Tro om den kommer tilbake til jul?

061213

Likevel; ser man bort fra snømåking, blaute sko og neglbitt, så er vinteren fantastisk vakker.

vinter081213

vinter2

Bildene over er tatt på vei hjem fra Klæbuhallen forrige helg, etter at laget til Amund hadde spilt sin aller første håndballcup. De var kjempeflinke, og Amundsen var råtøff. Han sto i mål på den siste kampen, og reddet to baller.

cup1

cup2cup3

Han fikk en flott medalje, og var veldig stolt!

hjerte (Det var selvfølgelig mamma’n også.)  hjerte

adventFørste desember sto Amund klar ved kalenderen straks han hadde hoppet ut av køya og oppi klærne.

Det har han gjort hver morgen siden da.

Han syns det er stor stas med de små pakkene, selv om han av og til kommer med et litt oppgitt sukk når han finner noe han syns er totalt uinteressant.

Som for eksempel en morgen her, da jeg spurte ham hva han fikk i kalenderen og han sukket:

– Neh. Ingenting. Det var bare en blyant og et vissent blad.

– Hæ…!? Et vissent blad, Hvor fikk du det fra?

-Neh. Blyanten lå i pakkekalenderen, mens det visne bladet fikk jeg på bildet i denne her!

Han og pekte på hallelujakalenderen han fikk fra farmora si. (Det er en bildekalender med bilde av julekrybba , hvor hver luke viser et nytt bilde; en sau, et lys, osv.) Så måtte jeg nå se på det der visne bladet, da, og hva fant jeg? En misteltein. Fnis. Han vet jo ikke hva en misteltein er. Ikke jeg heller, forsåvidt, bortsett fra at det er meningen man skal kysse når den henger og dingler over huet på en.

mistletoe

Jeg er så godt som ferdig med juleshoppinga. Iallfall på julegavefronten.

Jeg er nesten ferdig med julematen også, men var stygt redd en stund her for at jeg måtte kaste alt sammen og handle på nytt. Stormen Ivar bestemte seg for å mørklegge hele Ler idet han suste forbi her på torsdag. Og jaggu ble det mørkt. Og kaldt. Bortsett fra inni kjøleskapet. Fryseren står heldigvis i uteboden, så frysevarene ville greie seg litt lenger, men dersom  det hadde tatt flere døgn så spørs det .

Det var egentlig ganske koselig her torsdag kveld. Stappmørkt i hele huset, levende lys overalt og full fyr i peisen. Og brettspill. Vi måtte ut for å hente jentene en etter en. Først Kjerstin, som sto fast på Melhus med en buss som ikke fikk lov til å kjøre videre i uværet, så Andrea senere på kvelden. Hun sto fast på Flatåsen, der søppelbøttene fløy rundt, veiskiltene bøyde seg og containerne veltet i den sterke vinden. Bussene sto over hele byen, og alle broene var stengt. Men vi måtte jo få henne hjem. Strømmen var gått på Melhus også, så hun ble med hjem til oss. Det er tross alt bedre å sitte i skinnet fra en trillion levende lys foran vedovnen sammen med familien sin enn å sitte i stappmørket alene på en liten hybel.

131213-amundsenhosandreaHeldigvis var strømmen tilbake på Melhus neste morgen, mens her på Ler ble den borte i 34 timer.

Vi orket ikke sitte her i mørket i går kveld. Det ble så vanskelig for Andreas å få lest til eksamen, så vi tilbragte kvelden hos Andrea, med taco, brettspill og snop.

Sjekk gullungen som koser seg under dyna på sofaen sammen med klassens apekatt Alfred, med potetgull og Netflix på pc’n. —>

Amundsen sov over hos Andrea, mens Andreas, Kjerstin og jeg dro hjem og la oss.

Da vi våknet i morges var alt heldigvis i orden igjen.

**********

 

 

Andreas føler at det er viktig med kaffe og hårbalsam når han leser til eksamen.

131213-andreaslesertileksamen

Amundsen er som vanlig full av gullkorn. Noen av dem er mindre passende enn andre, men likevel så morsomme at han må tilgis. Torsdag kveld, mens stormen herjet som verst, så la mamma’n til kameraten hans ut en status på facebook om at taket på låven deres var blåst av. Så jeg sier til Amundsen (som sitter helt i sin egen verden og spiller på Kurioen sin, og meget mulig ikke fikk helt med seg essensen i det jeg sa): «Amund, taket på låven til Anders har blåst av!» Så ser han litt spørrende på meg og svarer: «Ja…? Å ka ska Æ gjør med DET, da?» Haha. Not so much, kanskje. Godt poeng.

Men jeg syns kanskje det manglet litt medfølelse der, da, og siden han vanligvis er en empatisk og omsorgsfull liten gutt, så tror jeg egentlig ikke at han registrerte hva jeg sa. Han ble litt mer sjokkert når jeg gjentok det, og syns det var litt skummelt og ganske så leit for kompisen.

**********

carcassonneI dag har Kjerstin og jeg spilt Carcassonne, og så har jeg vært flink husmor og bakt kolakaker. Det blir ikke jul uten kolakaker. Ikke uten pepperkaker heller, men det bakte vi tidligere her en dag.

pepperkaker

 Nå har jeg bare igjen fem sorter! Neida. Jeg driter i de sju. Det blir sikkert jul selv om jeg skipper sjakkrutene et år. Eller…?

Joda. Det blir jul uansett. Jeg har jo pyntet så fint her!

nissenetilmormorNissene til mormor har klatret ned fra loftet, og henger/sitter lett henslengt på stolen ute i entréen. Jeg vil ikke påstå at de sitter så pent, men pyntelig kan jeg muligens gå med på. Den største er litt tungt i ræva og har omtrent samme kroppsholdning som krompen og Mette-Marit. Han siiiiger liksom ned på setet, og nekter plent å rette seg opp. En sta gubbe.

Ellers så har musa på Flatåsen spist opp halvparten av alle nissene Andrea og Kjerstin har laget til meg oppigjennom de spede barneår. Det var en sorgens dag da jeg oppdaget det, for det var minner ment for å vare livet ut. Nå lå det bar rester av doruller og vatt igjen i eska, sammen med en drøy neve ris.

Heldigvis var ikke alt ødelagt. Det var noen igjen, og de står nå i vinduskarmen og fyller stua med magisk julestemning.

Men nå skal jeg nyte resten av lørdagskvelden, så får dere kose dere der ute i den store, vide verden!

toyline

Godt nyttår!

By , 2. januar 2013 18:39

2013

Ja, da var vi inne i et nytt år igjen.

Ikke verst…  :w00t:

Jula 2012 ble kjempefin. Vi stresset ikke med noe som helst; det var bare kos, god mat, god drikke, snop, brettspill og julefilmer. Og masse familietid! Vi fikk omgangssyken i hus (ju-fuckin’-hu, liksom…), men vi slapp egentlig ganske billig unna; først ble Nora syk på julaften (heldigvis etter at vi var ferdige med mat, kaker og gaver), og så fikk Andreas det andre juledag. Mens vi andre greide å sno oss unna denne runden.Knegg

juletre 2012

Julegavehaugen FØR gjestene kom med enda mer.

Amundsen kunne nesten ikke vente på at julekvelden skulle starte. Han gledet seg sånn til at vi skulle åpne pakkene; ikke fordi at han var så ivrig etter å pakke opp sine egne, for dem spurte han ikke om engang, men fordi han gledet seg så veldig til vi skulle åpne den han hadde laget til oss i barnehagen. Og den var veldig fin, altså!

Han hadde laget to telysestaker, et glass med rognebærgelé, et bilde og en strut med peppernøtter til oss.

Nydelig! :heart:

jentene og meg jula 2012

Se så fin familie jeg har! :heart:

Den gale familien min jula 2012

Nissen dukket også opp i løpet av kvelden.

nissen jula 2012

Det hadde Amund Elias sett frem til. Jeg var litt spent på om han kom til å være like skeptisk som i 2011, men jeg hadde visst ikke noe å bekymre meg for. Han løp i mot ham i trappa, tok ham høflig i hånda og hilste pent.

jula 2012

Hvem har vært snille nok i år da, tro?

Har han pakker til alle barna i sekken sin?

jula 2012

Joda, Amundsen har visst vært snill! :angel:

julen 2012

Faktisk har han vært så snill at han fikk akkurat det han ønsket seg:

Star Wars Lego-romskip!

Star Wars Lego romskip

Innimellom slagene var det godt å sitte litt i mamma sitt fang og kose.

  :heart:   Verdens fineste Amund Elias   :heart:

kosestund Amundsen og mamma jula 2012

sehvajegkanVi fikk utrolig mange flotte julegaver.

Spesielt glade ble vi for alle brettspillene. Amundsen fikk både kunnskapsspillet «Se hva jeg kan!», Fantasi junior og dyreyatzy. «Se hva jeg kan!» har vært flittig brukt. Han elsker det!  I tillegg så fikk vi Ubongo junior av AnnetteK med familie, og det gleder vi oss til å prøve.

Andreas hadde  bursdag den 20.desember, og da fikk han Black stories og Cluedo av ungene og meg. Og siden det var 50% på alle spill på ARK i desember, så slo jeg like så godt til i mellomjula og kjøpte Kokkelimonke og Party Alias også.

Vi har med andre ord ingen grunn til å kjede oss fremover!  wootsmiley

Nyttårsaften hadde vi besøk av et vennepar og deres (tilsammen) fire små. Det ble fullt hus og stormende jubel, og Amundsen syns det var veldig stas å ha så mange å leke med. Vi spiste oss nesten fordervet på kalkun, potetgull og sjokolade, og jeg tror muligens jeg må bruke noen timer på 3T i tiden fremover for å greie å kvitte meg med alle kaloriene. :sick:

Amund Elias nyttårsaften 2012/2013

Jeg har faktisk spist på meg cirka to kilo i jula, men det er helt greit. Siden jeg fikk så fin ny badevekt av barna mine til jul, så må jeg begynne litt på nytt med veiinga likevel.

Den nye vekta er nemlig ikke like flink til å lyve som den gamle, og jeg har «fått» noen flere kilo å slite av meg enn jeg trodde. Den viser noen kilo mer, men det betyr jo bare at jeg var noen kilo mer da jeg startet også. *grøss* (Jeg veide tydeligvis 106,5 kilo på det verste!!!)

Jeg har startet programmet mitt på nytt på vektklubben, og satt meg et nytt mål; 8 kilo. Så er jeg ferdig. :wink:

sommer sol paraplydrink smileyMen før jeg setter inn nådestøtet skal jeg kose meg en ukes tid til.

Om tre dager ligger nemlig Andrea og jeg på bassengkanten på Gran Canaria og slanger oss med en liten paraplydrink i hånda. Det blir veldig deilig!

Vi får se om det kommer noen oppdateringer underveis mens vi er på tur, og kanskje lar jeg Andrea gjesteblogge litt også…?

GODT NYTTÅR!

nyttårsraketter

Juleverksted og bursdager

By , 19. desember 2012 18:24

HURRA for verdens fineste Kjerstin

som fyller 15 år i dag!

kjerstin 1 dag gammel

Tenk at det er femten år siden jeg lå på sykehuset med denne lille bylten i armkroken.

Nå er hun ei stor, flott ung dame som står støtt på egne bein.

Gratulerer med dagen, jenta mi! :heart:

konglenisser

konglenisseI helga hadde vi besøk av noen store og små venner, som kom for å spise pepperkaker, drikke gløgg/kakao og lage julepynt.

Det var veldig koselig, og ungene produserte mange flotte konglenisser. Kjempeflinke unger (og voksne)!

Årets favoritt er denne karen        ————>

Bare se på det fjeset! :wub:

Amundsen lager sååå søte nisser.

Bursdagskrone

I dag har Kjerstin bursdag, og jeg har bakt sjokoladekake.

Det blir ikke store selskapet i dag; hun får besk av ei venninne, og så blir det oss i familien.

I morgen har Andreas bursdag, så da slår vi to fluer i en smell og feirer begge to. Da kommer pappa og gjengen på kakebesøk.

 juletre gutt

I går (forgårs?) var vi ute og kjøpte juletre.

Amundsen var med og plukket ut hvilket tre vi skulle ha, og vi endte opp med ei finedelgran til den nette sum av 550 kroner.

O skrekk, så dyrt det er!  :sick:

Og det for noe som skal stå i stua ei drøy uke, liksom…

Men juletre hører med til jula, og småtrollene ville nok blitt skuffet om vi ikke hadde et. De har jo laget så mye fin juletrepynt opp gjennom årene, og det ville vært trist om vi ikke fikk vist den frem.

Nora kommer i morgen for å feire bursdagene til Kjerstin og Andreas, og da pynter vi treet med det samme. Hun syns det er stas å få hjelpe til, og vi pynter alltid treet litt tidlig. Så da blir det i morgen.

Når treet er pyntet gjenstår det bare å bake kolakaker, og så er jeg klar for JUL! :w00t:

Årets pepperkakehus

By , 15. desember 2012 22:29

Pepperkakehus 2012

Bygget av Andreas,

pyntet av Amund Elias og Nora

(og meg).

Og ser deretter ut;

særegent,

unikt

og

…tja…

Ka ska’n sei…?

Sjarmerende? :w00t:

Freddah!

By , 14. desember 2012 13:46

Sankta Lucia

 

lucia

Luciadagen 

I går var var Luciadagen, og Andreas og jeg var i barnehagen for å se Amund Elias gå i tog.

Amundsen var ikke overbegeistret over idéen om å ha på kjole og glitter, for så å valse syngende rundt fra avdeling til avdeling stappfull av folk. Faktisk var han så lite begeistret at han nektet å være med på hele greia til å begynne med. Han kunne fortelle at «Æ bli så sjenert når æ må ha på kjole, shø!», selv om jeg konsekvent omtalte drakten som «den lange skjorta».

Etter mye om og men (og tårevåte bønner fra en litt trist mamma som hadde gledet seg mye til å se gutten sin gå i Luciatog, og som syntes det ville være like fint gjort av ham som å plukke de fineste blomster til mamma’n sin), så trakk han kjolen over hodet og gikk med på å gå. Men bare hvis han slapp glitter, og bare hvis han slapp å synge, og bare hvis han fikk holde mamma i hånda hele veien!

Han var så fin!!! :wub:

I dag er det fredag! :w00t:

Kjerstin og Nora baker pepperkaker, Amunden spiller Lego Batman, Andreas nerder, Andrea er på skolen og jeg strikker. Og blogger…

julegaverDette blir ei fin helg! Ikke noe stress, bare kos. Alle julegavene er i boks, så jeg slipper å tenke på dem også.

Søndag kommer noen vennepar fra SV hit med barna sine. Pluss ei venninne eller to av Kjerstin fra SU. Vi skal ha juleverksted, og jeg har tenkt å servere pepperkaker, gløgg og kakao. Vi har kjøpt/fått/samlet masse materialer, og kan lage både dorullnisser, glanspapirpynt til juletreet, konglenisser og alt mulig annet vi måtte finne på. Om alle kommer blir vi ti voksne, tre unge og åtte små.

Jeg gleder meg! Det kommer til å bli koselig!

happydance

Kjerstin og Nora baker pepperkaker

Kjerstin og Nora baker pepperkaker

God freddah, alle sammen!

Itj å finn på nå toill! :angry:

*******************

 

Panorama Theme by Themocracy

This site is protected by WP-CopyRightPro