Category: Dyriske innlegg

Ut på tur, aldri sur!

By , 4. mai 2015 12:19

Denne helga har vært kjempefin. Og laaaaang. Det er alltid kjekt når røde dager kræsjlander klin inni ei helg.

happydancing

Sånn som 1.mai i år, som landa på en freddah. Etter en fin markering fredag var vi litt slitne og slappe hele gjengen, så vi lå mest og vaka i sofa’n utover kvelden. Spiste foccaciapizza med Serano-skinke, aioli, mozarella, osv.

20150502_124543Lørdag dro vi på cachetur i Klæbu.

Været var knallbra da vi våkna, så vi bestemte oss for å tilbringe dagen utendørs. Men innen vi fikk somla oss til å begynne å røre på oss, så begynte det å småregne. Men vi dro likevel, vi. Det var ikke rare dråpene som datt ned, og det varte ikke så lenge.

Se på han gærningen til høyre her —>

Han starta turen uten sko. As usual…

Vi så gjennom kartet før vi dro, og bestemte oss for å finne noen cacher som ikke skulle være så vanskelige å komme til.

Nora jublet da vi sa at vi skulle ut, mens Amundsen stønnet høyt og hadde følgende å reaksjon: «Mååååå vi…!!?» Ja. Vi måtte. Da vi var på plass i Klæbu, og han fikk lete med sin egen telefon, fikk pipa heldigvis en annen låt.

Vi fikk logget fire cacher, og det var bytteting i alle sammen. Yeeeey!

20150502_133626

20150502_133612

_DSC0042

20150502_125803 - Edited

_DSC0016

_DSC0004 (1)

_DSC0122

_DSC0075

_DSC0069

_DSC0100

Foto: Kjerstin Ryghaug Sundal

_DSC0061

_DSC0067

_DSC0064

_DSC0035

På kvelden kom Tina, Egil og Eivind på middag/spillkveld. Eivind, Amund og Nora spilte Minecraft oppe på rommet, mens vi voksne har litt mer sans for brett-/kortspill. Det var, som vanlig, veldig trivelig.

20150503_111212Søndag måtte vi til med litt mer utrivelige sysler. 

Risting, koking og utskifting av sengetøy og tepper, støvsuging av madrasser, vasking av gulv og listverk… Ikke akkurat favoritthobbyen.

Men Amundsen har vært full av røde prikker/flekker i helga, og det ser ut som bitt. Etter å ha søkt på google kom vi frem til at det måtte være loppebitt. Mest sannsynlig har kattene dratt med seg fuglelopper inn (det er visst høysesong for sånt) og lurt seg opp i sengene (de pleier det).

Æsj!

shakinghead

20150503_111319 20150503_111416 - Edited

frontline-vet-kattVi dro til legen idag for å få det bekreftet. 

Så snart dyrlegen åpner skal jeg bort dit og kjøpe Frontline vet., så får vi forhåpentligvis stoppet dritten fra å snike seg inn med de pelskledde nuskepjuskene våre.

Og så må vi vel ut på jakt etter synderen – som regel et fuglereir i umiddelbar nærhet.

Heldigvis overlever de ikke innendørs i mer enn et par uker.

Et par uker…

Sukk.

shakinghead

Jaja. Sånn går no dagan.

Håper dere får ei fin uke, der ute.

Ta gjerne en titt på håndarbeidsbloggen min for å se den søte, lille jakken jeg strikket rett før helga!

Bob bob, ikke sant?

By , 31. juli 2014 12:19

rollercoasterDet går på et vis.

Opp og ned som på en berg- og dalbane.

Det er fryktelig slitsomt, og jeg får ikke gjort så mye fornuftig. Jeg har liksom ikke noe energi igjen. Men det er ikke bare nedoverbakker på en berg- og dalbane heller, så det er ikke bare sorgen.

I dag kommer ungene hjem fra ferie. Det pleier å bli mye bedre da. Det hjelper å ha noe positivt å bruke tiden på; noe som krever at jeg samler hodet, svelger unna og fyller dagene med aktiviteter. Jeg gleder meg til det. Vi skal kose oss den siste delen av ferien, og kanskje rekker vi å skvise inn en liten telttur også.

Jaja. Sånn går nå dagene.

20140731_114309_resizedI går var vi hos dyrlegen med Rodriguez.

Han skulle ha påfyll av vaksine (fikk første dose for noen uker siden), og så har han vondt i en fot. Han greier ikke å gå på den. De fant ikke noe galt med foten og mente det var muskulært, så de ga ham tabletter (betennelsesdempende/smertestillende) for tre dager.

I dag når vi sto opp lå han på samme plass han la seg i går kveld, og var helt slapp. Stakkar lillegullet har nesten 40 i feber! Så når dyrlegen åpner i dag må vi nesten ta en tur igjen. Kanskje har han en infeksjon i foten sin? Eller så er det kanskje vaksinen han reagerer på. Vi får se hva de finner ut der borte.

I mellomtiden får vi bare la ham ligge litt i fred med koseteppet sitt.

Og mora får finne frem strikketøyet og en kopp te og håpe at timene flyr.

confused-knitter

1.juledag

By , 25. desember 2013 20:28

godjulfolkens

Grøss. Tidenes dårligste juletre...

Grøss. Dårligste juletreet EVER!

Ja, så ble det jul i år også.

Jaggu.

Det går stort sett i mat, daffing på sofa’n, mat, brettspill, mat, godteri, mat, playstationspill, mat…

Sånn omtrent som det sikkert er i de fleste norske hjem  i disse tider.

julesmiley

Årets juletre er en flopp. Makan til iver etter å kle av seg har jeg aldri sett. Jeg tipper det er bare nakne greiner å bære ut etter jula, for jeg har allerede kostet opp og ryddet bort halvparten av alle barnålene.

Det er fryktelig irriterende, for jeg betalte faktisk 600 spenn for den busken!

sinna smiley

Jaja. Ikke noe vi får gjort med det nå uansett. Vi får bare koste og feie til det er noenlunde greit å hive det ut. Det blir iallfall ikke stående til trettende dags jul, det er sikkert!

Hittil har jula vært stort sett fin og koselig. 

      julestrompeLille julaften hadde vi, tradisjonen tro, invitert oss selv på lutefiskmiddag hos min far & co. Det var et fantastisk måltid, og det var såvidt jeg greide å rulle meg ut døra og velte meg inn i bilen da vi skulle hjem.

furbyJulaften hadde vi, som de foregående to-tre julaftenene, svigermor, Ingrid (lillesøstra til Andreas på 12) og Endre (pappa’n til Ingrid) på besøk. Vi hadde ikke Nora her denne jula, men resten av ungeskokken var hjemme, og det ble en fin kveld for både store og små. Vi spiste pinnekjøtt med potet og kålrabistappe, og som vi sier hvert år: «Denne gangen var det ENDA bedre enn i fjor!«

Amundsen var svært fornøyd med alle gavene sine, men favorittene var nok Furbyen han fikk av oss, gitaren han fikk av morfar og bestemor, det radiostyrte helikopteret fra farmor og Ps3-spillet «LEGO: Marvel Superheroes» som Endre og tante Ingrid hadde med.

Gitaren var det siste han tok av seg før han la seg og det første han tok frem da han sto opp i morges. Etter et par rockekonserter fant han Ps3-spillet, og han og Andreas satt flere timer og spilte, før de fant frem helikopteret.

_DSC0022

LahlumEllers så gjetter jeg på at Lahlum også var en stor favoritt.

Lahlum er verdens søteste kattunge. Vi fant henne gjennom Foreningen for omplassering av dyr, og hentet henne på lørdag. Navnet er det Kjerstin som har bestemt.

Hun er supersnill, rolig og akkurat passe kjælen, og ser ut til å ha slått seg godt til ro som familiens midtpunkt.

Nå er det ingen av oss som har vært noe særlig glad i katter. Vi skulle faktisk aldri ha katt. Men så begynte Amundsen å snakke om kanin, og det var iallfall uaktuelt! Og hund har vi prøvd. Jeg savner selve hunden og selskapet, men ikke det å måtte ut i all slags vær, det å aldri kunne være borte på noe som helst i mer enn 8 timer fordi bikkja må drite, osv.

Så da ble det katt, og hele familien har forelska seg i det lille dyret.

hjerte Bare se så søte Andreas og Lahlum er når de sover sammen på sofaen! hjerte

_DSC0001

Det lønner seg å være venner og leke pent i jula, ellers blir det kanskje ingen gaver til neste år... Lahlum og julemusa.

Det lønner seg å være venner og leke pent i jula, ellers blir det kanskje ingen gaver til neste år… Lahlum og julemusa.

Resten av jula skal vi bare slappe av og kose oss.

Vi får vel et par julebesøk en og annen dag, og så skal vi på bursdag til min bror som fyller 19 fjerde juledag. Ellers har vi ingen planer.

Og det er jaggu deilig!

Amundsen ble litt dårlig her i dag, og hele middagen kom i retur.

Men; ingen jul uten sykdom! I fjor var det Nora som fikk omgangssyken på julaften, i år er det lillebror sin tur.

Vi får håpe det ikke varer så lenge, og at vi andre ikke blir smitta.

Da får dere ha ei fin jul, folkens!

funny-santa-dance-smiley-emoticon

Fisk og sånt

By , 25. september 2013 11:42

fishing-cartoon«Hvis det e en fisk som vil over fra et lite te et stort vainn, så sætt æ to åra neri vainnet å har fiskemat imeillom. Så tar æ opp deinn ene åra, å når fisken har svømt inn, så sætt æ deinn ner å løfte opp deinn ainnera. jupp2Da hjælpe æ fisken.

…men det e itj så lurt for småe fiska å vær oppi et stort vainn, da, for dær kainn det kom ei fiskestang.»huhsmileyf

Eeh.. Akkurat.

Det er bra han har en plan for det der. Han har forøvrig en idé om hvordan han skal få Kaldvella til å renne oppover også. Idéen involverte blant annet en maskin som skulle stenge vannet og samtidig presse det oppover. (!!?)

Vi snakket altså litt om bekker på vei til skolen i dag. Og fisk. Han er litt betenkt over det faktum at han ennå ikke har fått en fisk på kroken, altså. «Det spørs om vi ikke må snakke litt med Oldefar. Han pleier å få masse fisk når han drar ut med båten sin!», sa jeg. Amundsen tente umiddelbart på idéen. Om vi kunne ringe oldefar med en gang…? Hm. Jeg vet ikke hvordan det er med sesonger for fisking, jeg. Kan man tøffe ut på fjorden og fiske en fisk i september, eller går den i hi for vinteren?

Jaja. Uansett må vi vente en stund, for til helga skal vi hjelpe Andrea med å flytte, og om litt reiser vi plutselig til sydligere strøk.

Weee!

 

Helgeslutt og skorpioner

By , 23. september 2012 15:51

God ettermiddag, verden!

I dag er det søndag og helgeslutt.

Vi har hatt ei fin helg; fredag hadde vi et vennepar her for å spise pizza og spille Alias, stort sett hele lørdag gikk med til shåååpping, i dag har jeg vært på trening, og om en veldig drøy time er det dropp i Leangen ishall. Vi har lagt torsdagens sjokk bak oss (der vi tapte mot Tønsberg av alle lag!) og satser på å slå Frisk Asker sønder og sammen.

HEIA ROSENBORG!

Jeg vurderer å kjøpe meg noen enkle treningsgreier for å ha her hjemme, sånn at jeg kan få trent når jeg har syk Amundsen hjemme fra bhg flere dager i strekk og sånt. Og slik at jeg kanskje får varmet opp litt og så tøyd litt muskler de dagene jeg ikke er på 3T… Jeg fikk matte i vervepremie da Kjerstin meldte seg inn, så jeg tenkte kanskje å investere i noe så enkelt som et hoppetau eller noe. Det kan da ikke koste mange kronene…? Det er iallfall billigere enn en ergometersykkel!

I morgen er det x antall møter å skvise inn på planen. Jeg skal først på styremøte i, så skal Andreas, Kjerstin og jeg på medlemsmøte i Trondheim SV, og så skal Andreas på styremøte. Hektisk kveld med andre ord… Heldigvis har jeg verdens snilleste lillebror på snart 18 som vil passe knøttebertene de timene vi ikke har barnevakt. :heart:

Lørdag var vi altså på shopping store deler av dagen.

Mat, sko, hårklipp og skorpion sto på handlelista.

Vi har vært så heldige og fått noen terrarier av en kompis, og torv, røtter og planter hadde vi fra før, så det ble ikke store investeringen på dyrebutikken.

Vi hadde lovt Andrea en skorpion siden vi ga bort tarantellen hennes til en kompis, men den blir nok stående oppe hos oss. Så er vi sikre på at den får den varmen og fuktigheten den trenger i terrariet. For ikke å snakke om mat… Den skal ha mat et par ganger i uka, og det er enklere for alle om vi får gjort det her som alle tarantellene står.

Det er en hunn. Det vet vi, for hun fødte en haug med nydelige små skorpionbabyer på butikken rett før vi kjøpte henne.

Hun har ikke fått navn ennå, så hvis noen har et kult navn på lur, er det bare å komme med forslag. Selv holder jeg enn knapp på fru Halvorsen. To av tarantellene våre er jo oppkalt etter kjente SVere; Aud Snorrine (etter Audun Lysbakken) og Inga Marte (Thorkildsen). De to andre (som bare er bittesmå slings ennå) har Amundsen gitt navn. De heter visstnok Batman og Robin.

Jaja. Nå skal jeg pakke sekken og komme meg på kamp snart.

Ha en strålende søndags ettermiddag der ute! 

400 liter ren lykke – og litt ulykke…

By , 6. februar 2012 12:49

Vi har satt opp det nye karet vårt, og flyttet fiskene over.

Se så fint det ble!

 

 

 

Så til det mer uheldige… :cwy:

Vi kjøpte 15 nye kardinaltetraer på fredag, og 30 glødebåndstetra på lørdag. På vei hjem med kardinalene døde den ene, og iløpet av helga har vi mistet 8 stk. I dag mistet vi en glødebåndstetra også. Etter å ha lest oss opp på nett om symptomer, og etter å ha søkt råd på diverse forum, så måtte vi dessverre innse at vi har fått falsk neonsyke i karet; en agressiv, svært smittsom og dødelig sykdom som kan drepe hele karet på få dager.

Så da var det bare å starte medisinering. Det høres jo enkelt ut, men det er det ikke. Joda, man hiver bare oppi noen tabletter med antibiotika, men så skal man tappe ned halve karet etter tre dager, og da har man drept alle de viktige bakteriene i filteret. Hvilket betyr at man får nitritt i vannet iløpet av kort tid. Og nitritt dreper fisk… :pinch:

Heldigvis har vi kjentfolk med samme dilla, så vi får stjele litt filtergugge fra deres pumper. :tongue:

Nå er jeg veldig spent på hvordan dette går. Jeg vil så nødig miste noen fler av fiskene. Og tenk om noe skjer med de nydelige coryene mine! :cwy:

Ellers så ble jeg en smule irritert på dyrebutikken som innrømmet at det tydeligvis var den sykdommen, men likevel ikke viste noe tegn til å sette de andre fiskene fra butikkaret i karantene. Ikke tilbød de seg å gi oss medisiner gratis heller, til tross for at det var deres fisker som smittet våre. Og i tillegg ville de selge oss en medisin som ikke virker til 849,- når den som SKAL brukes bare koster 139,- :angry:

 

Jaja. Vi får håpe det ordner seg.  Kryss fingrene for oss, folkens! :heart:

Sitrap fra den notengske heim

By , 1. februar 2012 20:56

Brrr! Det er kaldt.

I morges viste gradestokken 16 speik, og det er mer enn den stakkars kroppen min kan tåle.

Det er faktisk så kaldt at det er nesten umulig å få opp temperaturen inne i stua også. Jeg fyrer og fyrer og fyrer…

Heldigvis har jeg ikke tilbragt mange timene hjemme i dag.

Jeg har vært på koselig te-, lunch-, håndarbeids- og prate-masse-politikk-besøk hos Elin, og jeg fikk servert nydelige scones med hjemmelaget syltetøy og brunost.

Mmm…

Amundsen var i barnehagen i dag, og de skulle egentlig i Granåsen og gå på ski. Hadde bare ikke vært så kaldt.

Istedet tok de bussen til biblioteket og så på bøker om fugler.

«For det e det vi håll på med no!«, forklarte Amundsen.

På tide med en hårklipp, kanskje? :whistle:

I dag fikk jeg tredd islenderen på den unge mannen. Han er ikke så veldig glad i å bruke nye ullklær. Jeg aner ikke hvorfor. Men han gikk med på det til slutt, og han ble veldig fin, altså.

Lett henslengt i go’stolen; med islender og Palestinaskjerf. —>

:heart:

Lørdag fikk jeg forresten en artig telefon. Det var en fyr som lurte på om vi ville ha et 400-liters akvarium. Helt gratis.

Weee! 

Så det hentet vi selvfølgelig med en gang. Det trengte litt oppussing, så Andreas satte i gang med skraping av gammel silikon, og påføring av ny.

Nå har det stått og tørket noen dager, og i går dro vi det ned på badet for å fylle det med vann. Tenkte la det stå der et døgn eller to, så vi ser at det er tett før vi drar det opp på stua.

Andreas begynte med å vatre opp stativet det står på, og der ble det jaggu full stopp; boltene man skrur på for å heve/senke beina knakk, og vi måtte begynne prosjektet med å lage nye.

Så i kveld har vi vært og kjøpt diverse verktøy og bolter,og nå er jeg spent på hva han der handyman’en min får til på egenhånd.

Jeg regner med vi får karet opp og gå i løpet av helga. Jeg håper iallfall det. Vi skal flytte over det som er i 210-literen, inkludert filter og vann, så vi slipper noen lang innkjøringsperiode før vi kan ha fisk i det.

Jeg gleder meg som en unge! :w00t:

Neste uke er det fullt kjør med styremøte, fylkesårsmøte og kurs i henholdsvis Trondheim og Sør-Trøndelag SV; fredag 10. har vi fem års bryllupsdag, og midt i hele uka skal vi ha syforening. Det blir litt å henge fingrene i, men det er stort sett bare gøy.

Da får dere ha en fin kveld der ute!

So long!

Helgerapport: bacalao, fjortisfyll og skogtur. Og enda mer granskudd!

By , 6. juni 2011 09:06

Dette har vært ei kjempefin og veldig lang helg! :w00t:

Siden det var himmelsprett og greier på torsdag, og siden fredagen dermed var en inneklemtdag, så tok Andreas fri fra jobb hele langhelga. Andrea og Kjerstin hadde skolefri, og Nora og Amundsen fikk barnehagefri.

Torsdag dro vi på Frosta og satte opp campingvogna vår på plassen til Tobben. Hans vogn tok vi med hjem for å reparere.

Tobben og Andreas er litt sånn type «To gode naboer» når de skal noe, så de hadde selvfølgelig ikke med vater. Hvilket er temmelig nødvendig for å vatre opp ei vogn…

De hadde heller ikke med drill, så det ble litt vanskelig å skru AV presenninger på platten. Teltet lar seg heller ikke skru fast i platten uten drill.

Ikke uten skruer heller… :pinch:

Dermed fikk vi ikke satt opp teltet, og måtte ta med møblene hjem igjen. Vi drar tilbake og fikser resten neste helg, og jeg har skrevet liste! Hehe…

Fredag kan jeg ikke huske hva vi gjorde, men jeg tror vi var en runde på sjåååååpping. Eller så var vi ikke det. Det er ikke godt å si…

Lørdag var vi på Bacalaoaften hos et vennepar. Maten var nydelig, vinen utsøkt og selskapet utrolig trivelig.

Vi hadde med oss Kjerstin, Nora og Amund Elias, og de to minste sov like gjerne over der.

Andrea ble igjen hjemme og hadde et eget lite vennelag hos oss. Jeg tror de hadde det ganske så festlig…

Helt til en av gjestene ble dårlig og spøy ut sofaen min. :sick:

Den unge synderinnen var en smule beskjemmet dagen derpå, og følte seg nok ikke helt i slaget.

Tror neppe de hadde bare brus i de glassene sine, for å si det sånn! :pinch:

 

Men nå har denne damen vært ung en gang selv (Ja, faktisk!), så jeg måtte humre litt når jeg hørte Andrea fortelle. (Hun var heldigvis edru!)

Søndag var vi i Estenstadmarka sammen med verdens beste Ingvill & Rune med to av sine tre avleggere. Kjerstin og Andrea sov bort halve dagen, og ble derfor igjen hjemme mens vi sprekingene var ute og nøt deilige soltimer og herlig natur.

Vi plukket flere granskudd, så vi kunne prøve oss på å lage gelé. Forrige runde ble det så vi laget sirup istedet, nemlig… Geléen ble ikke så stiv som vi håpet på, så idag blir det å varme opp igjen og tilsette litt mer gelatin. Tenkte jeg skulle plukke flere granskudd med det samme, så vi fikk litt mer smak i den også.

Vi hadde en kjempetur! Bare se:

Nistemat ved Estenstadhytta.

Snooken syns det var digg med ordentlig tur!

Vi stoppet ved et vann og tittet på rumpetrollene.

Siden Amundsen er  livredd for småkryp, så brukte vi litt tid på å studere dem.

Jeg tok litt bilder også, så vi kan se på dem senere.

Det ligger en fantastisk lekeplass på veien mellom parkeringsplassen og hytta; der er det bord, benker og veltede trær som ungene kan klatre på.

Jeg fant også dette lille fuglereiret, som sikkert har falt ned fra et tre. Er det ikke nydelig?

Nå skal jeg ut og kjøre scooter. Tenkte å kjøre bort til Granåsen og plukke litt mer granskudd.

Dere får ha en fin dag der ute!

Granskudd, fisk og vaffelrøre

By , 30. mai 2011 20:48

Ynnsyll… :cwy:

Jeg har vært sløv på oppdateringer i det siste; det er nemlig ikke så givende å sitte her og skrive når nettet er ustabilt og tregt.

Jeg er sååååå utålmodig av meg!!!

Men nå har verdens beste mann lagt opp kabel til meg, så jeg slipper å slite med tregt trådløst nett.

Weee!!!

I helga har vi stort sett tatt det med ro. Igår var vi ute og plukket granskudd i Granåsen, for vi skal nemlig lage granskuddgelé.

Amundsen har fått dilla på scooter, så han fikk sitte på med pappa’n, mens jeg rulla etter for halv pris med bilen.

Gullungen var klar lenge før vi skulle dra. Han satt nede i gangen med hjelm og votter og ventet spent.

Ivrig liten prins. :heart:

Han har vært litt redd for den scooteren til nå, men plutselig en dag fikk han for seg at pappa’n skulle hente ham på den i barnehagen. Vi tok ham på ordet, og jaggu satte han seg ikke på helt på egenhånd! Han lo hele veien hjem.

Så nå må pappa’n hente hver dag. :silly:

 

Se på de tøffe gutta der, da!!!

*******

Vi kjørte altså bort til Granåsen, og der rakk vi såvidt å plukke litt granskudd før tordenskrallene dundret over oss.

Det ble ikke store fangsten, men vi får kanskje nok til et lite glass eller to…?

Amundsen er Amundsen, og dermed ble det en liten blomst å finne på denne turen også!

God som han er, så fikk selvfølgelig blomsten en god kos.

Når det begynte å regne dro vi hjem, og godt var det. Den haglskura som fulgte var nemlig helt vanvittig!

Men dårlig vær kan også være koselig. Da er det nemlig deilig å være inne og kose seg med vafler!

Amundsen er flink liten vaffelrøremekker, mens kaninen og apekatta var for syk-og-svak-og-dårlig-bak til å delta…

Det var visst best de lå der på en tallerken og tok livet med ro mens den unge eier fikset noe godt å spise til dem.

Ikveld gjentok vi suksessen (vi måtte jo bruke opp resten av røra!), men denne gangen satset vi på sjokoladevafler. Sunt…? Neh.

*******

Ellers så har Theofisken fått nytt hjem! :w00t:

Fra 10 til 40 liter. En aldri så liten oppgradering, kan man si…

Til gjengjeld måtte han dele kåken med noen kompiser; nå bor han faktisk i kollektiv! :silly:

Fire trøndere (corydoras), fire stykk kuhliål og to ancistruser.

Theo deler gjerne maten sin med ancistrusene.

«Tittei!»

*******

Da får det holde med updates for denne gang.  Nå er det tid for STAR WARS!!! :cool:

Dere får ha en fin kveld.

 

 

Theofisken…

By , 2. mars 2011 12:41

Dere husker vel Theofisken? Den blå kampfisken Amundsen fikk for en ukes tid siden…?

Den ble syk.

Den fikk et mindre flatterende utseende iløpet av de siste par dagene. Finnene og ansiktet – spesielt munnen – ble dekket av hvit pels.

Sånne «forståsegpåere» kaller det sopp.

Her i huset er vi ikke spesielt glad i pelsdyrnæringen, og ingen her får gå i pels.

Vi gjør ingen unntak for Theofisken.

Så da ble det litt av en oppvask her hjemme igår! Neida… Han fikk ikke kjeft. Han er for liten til å få kjeft. Og så kunne jo ikke han vite at vi ikke liker pels etter bare en uke i familien…

Men oppvask ble det. Vi kokte alt sammen. (Nei, nei; ikke Theofisken, da! Ikke planten heller…) Men rota, sanda og akvariet måtte til pers. Theofisken fikk saltkur, og planten ble omhyggelig skrubbet og skylt. Og så fikk den like gjerne et saltbad den også.

Etter alt dette styret, så fisken litt lykkeligere ut. Ikke spesielt vakker, men litt gladere, liksom.

Amundsen var litt lei seg når han gikk og la seg. «Theofisken min…«, sa han trist. :cwy:

Jeg sa at pappa’n prøvde å hjelpe Theofisken, men lille Amund var så redd for at pappa’n ikke skulle få til å reparere den. Jeg sa at vi fikk håpe den ble bedre snart, og at hvis den ikke ble det, så skulle vi ta den med til sykehuset så den ble frisk.

Imorges var den enda verre. Furten og frekk. Og demonstrerte voldsomt ved å ta på seg enda en pelsdott og velte seg over på siden. Jadda…

Det bar bare en vei, så jeg ringte sykehuset (Tropehagen Zoo på City Syd) og forklarte problemet. Der fikk jeg høre at han var veldig syk og måtte komme inn og få behandling med en gang (byttes i en ny fisk).

Så jeg tok den lille pelsdotten med meg, og da jeg kom hjem var Theofisken frisk som en… eh… fisk!

Nå er jeg spent på hva Amundsen sier når han kommer fra barnehagen! :w00t:

Da jeg leverte ham idag, så ville han ikke at jeg skulle gå. Så sa jeg at jeg måtte gå hjem fordi jeg skulle kjøre Theofisken til legen. Jeg trodde Tove (barnehageassistenten) skulle ramle av stolen. Man tar vel ikke med en fisk til dyrlegen…?

Nei, det gjør man vel ikke… :whistle:

Jaja… Med det samme vi er inne på fisk og sånt; jeg surfa litt rundt på nett her, i søken etter noen kuule fiskebilder, så fant jeg disse skoene.

 

Øøøøh….!!? :blink:

 

UPDATE:

Amundsen kom hjem fra barnehagen. Han løp bort til akvariet for å se at fisken var blitt frisk. Så utbryter han litt forskrekket: «Mamma! Theofisken har blitt litt RØØØØ på sæ!!!»

Ooops! :whistle:

Var liksom ikke heeeelt blå sånn som den forrige. Ikke trodde vel jeg at han skulle legge merke til sånne detaljer…? :blush:

Panorama Theme by Themocracy

This site is protected by WP-CopyRightPro