De 4 årstider – aktiviteter

By , 9. desember 2009 10:26

Høsten:

* Samle høstløv i vakre farger. Press dem i tørkepapir mellom tunge bøker, lim dem på ark og lag bilder, kort, mm. Fest kontaktpapir utenpå.

*******

Vinteren:

* Lag juletrepynt av glanspapir og filt.

* Dorullnisser kan lages av tomme doruller, filt og litt vatt til skjegg.

* Lag julekuler av isoporkuler og ull; legg ulla rundt kulene og gni det fast i grønnsåpevann, fest en tråd eller et silkebånd til kula med ei knappenål.

* Bak pepperkaker. Pynt med nonstop før steking. Lag noen store hjerter med hull øverst, og når de er ferdigstekt og kalde, tre en rød silkesnor gjennom og heng opp i vinduet.

* Julenøtter. Trill pepperkakedeigen til runde kuler og stek. Mal tomme syltetøyglass med glassmaling, stek i ovnen, og fyll med peppernøtter. Klipp et rundt stykke stopp og fest over lokket med en strikk eller et silkebånd. Fin julegave til tanter og besteforeldre.

*******

Våren:

* Lag påskekyllinger av gult garn som du snurrer rundt og rundt to runde pappskiver med et litt stort hull i midten. (Tråden skal gjennom hullet.) Klipp opp mellom pappskivene og fest rundt mellom skivene med en tråd. Stram godt når du knyter. Fjern pappskivene og klipp kula jevn. Lag to stk og sy dem sammen. Lim på nebb og øyne til slutt, og kanskje et par ispinner til ski…?

* Plukk bjørkeris og pynt med fargerike fjær til fastelaven.

*******

Sommeren:

* Plukk vakre markblomster, tørk/press dem i tørkepapir mellom tunge bøker. Lim dem på papir og lag kort, bilder, mm.

* Finn skjell, sneglehus og små stener i vakre farger på stranden. Mal store fyrstikkesker og lim skjellene/stenene på.

*******

Hele året:

* Potettrykk. Skjær en potet i to. Skjær ut mønster i flata, og dypp i tekstilmaling. Trykk på hvitt stoff, og stryk over (følg anvisningen på malingen). Bestemor blir sikkert glad for en duk i gave!

* Glassmaling. Mal på glass, telysholdere, etc. Stek i ovnen.

* Mal på t-skjorter, forklær, ol med tekstilmaling og stryk/tørk.

* Lag papirdukker. Tegn en dukke og klipp ut. Tegn/klipp ut klær som du fargelegger. Klipp så det blir små brettelapper langs kantene sånn her og der, så du får festet klærne på dukken.

* Lag modelleire eller trolldeig og lek med.

*******

Leave a Reply

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Panorama Theme by Themocracy

This site is protected by WP-CopyRightPro