På hev

By , 29. oktober 2009 17:13

Tenkte jeg skulle legge ut svangerskapsdagboken min og fødselsrapporten min fra siste svangerskap her. Bare sånn i tilfelle noen var interessert… Hvis ikke, så for min egen del.

27.01.2007:

Da er jeg igang med Lillebrøsters egen dagbok…

Får vel starte med å presentere meg selv:

Navn: Lene
Født: 19.02.74
Pappa’n: Andreas, 23 år.
Sivilstand: Snart gift!!! Om to uker akkurat…
Bosted: Trondheim
Antall barn fra før: Andrea f. 12.11.1995 og Kjerstin f. 19.12.1997 (mine fra tidligere ekteskap) og Nora f. 23.02.2005 (hans fra tidligere forhold)
Antall svangerskap fra før: 3 (1 fullgått, 1 SA i uke 14, 1 fullgått)
Termin: 13.september 2007 (menstruasjonstermin)
Yrke: Midlertidig ufør

Jeg har hatt en trøblete start på dette svangerskapet med isjias og betennelse i musklene i ryggen, setet og foten. Dårlig med søvn om natten pga sterke smerter – ligger stort sett i badekaret med sykt varmt vann for å lindre. Det fungerer. Brukte smertestillende de to første ukene, men nå har jeg greid meg uten i 2 døgn (bank i bordet!!!).

Har egentlig ikke hatt noen spesielle symptomer på at jeg er gravid hittil, bortsett fra litt tunge, ømme bryster, uteblitt menstruasjon, tretthet (men det kan jo ha noe med å gjøre at jeg ikke sov på 13 døgn!) og positiv test.

Jeg syns dette svangerskapet er litt annerledes enn de tre forrige – kanskje det tyder på at det er en liten prins i vente denne gang??? Hihi.. Hadde vært gøy, men spiller ingen rolle. Praktisk med ei jente til, da kan hun arve masse fra søstrene sine! Men det hadde nok vært morsomt for pappa’n om han fikk en gutt å alliere seg med i kampen om badet og telefonen!! Eneste hane i kurven med 5 høner – det kan bli litt mye for en stakkars mann!!!

Uansett hva det blir – med 4 unger i huset blir det folksomt her!
Ut og kjøpe større bil!!! … og leilighet. 6 mennesker i en treroms kan bli i trangeste laget…

Dette barnet kommer 9 måneder før planen. Hadde tenkt å gifte oss i september og slutte med pillen da, men når jeg ble gravid mens jeg gikk på minipillen fant vi ut at det var like greit å gifte seg med en gang. Nå får vi termin 2 uker før den opprinnelige bryllupsdatoen.

——

Jaja.. Idag har jeg strikket ferdig den lille naturhvite ulljakken i str 0-3 mndr som jeg tenkte bebisen skal få. Jeg har også en marineblå bomullsjakke m/hette og lue til i str 3-6 mndr ferdig. Den skal «han» få dersom «han» ikke er en «hun».. Hehe.. Blir det jente får jeg gi den til min venninnes baby. Hun venter en gutt.
Har også begynt på en vognpose med ermer og hette, med snøring i bunnen, str 0-6 mndr. Den blir kjempefin tror jeg!

Føler kanskje at jeg er litt tidlig ute med strikkingen… Er jo midt inne i den «skumle» fasen ennå!!! Men jeg greier ikke la være – jeg gleder meg jo sånn… Tror denne babyen kommer til å ha strikkaklær for de første 5 årene klart før den kommer ut…
Jeg elsker å strikke.

___________________________________

28.01.2007:

Jaja.. Så sitter man her igjen da. Klokken er 02.55 og jeg sover ikke.. Bombe!!! Prøvde meg tilbake i senga inatt etter 24 netter på sofaen (jeg har litt for myk seng til min dårlige rygg), og det var helt greit. Men ikke så lenge… Sov vel en liten time mellom 00.10 og 01.00, og så en halvtime mellom 02.00 og 02.30, men da gikk det ikke mer… Er stuptrøtt, men det hjelper ikke når man ikke greier å ligge fordi det gjør så vondt.
Så jeg går, sitter, ligger, går, sitter, ligger… En riktig nattevandrer!!! Hehe.. Må vel i badekaret igjen snart. Da slipper forhåpentligvis takene så man kanskje kan få sove en bitteliten , men svært så verdifull , time til!!! I mellomtiden må jeg bare få si at jeg er ytterst takknemlig for pc’n min og internett. Når man ikke kan sove om natta kan man like gjerne nerde den bort istedet!!! Hahaha..

Jaja… Jeg får vel kanskje legge bort tastaturet litt sånn innimellom og finne frem strikkepinnene – den lille må jo ha varme klær!!!

___________________________________

30.01.2007:

I dag tok vi med alle tre jentene våre i svømmehallen. Tenkte det ville gjøre godt med litt rolige bevegelser i varmt basseng… Men det var mest vondt. Men jeg tror det er effektivt likevel, for jeg ble litt bedre en stund etterpå. Men nå er jeg tilbake der jeg var igjen, da…

Ungene storkoste seg i vannet! Gleder meg til bebisen kommer – da blir det ny runde med babysvømming!!!

Ellers så begynner jeg å bli litt uggen i formen… Jeg som har vært så glad for at jeg ikke har vært kvalm, ikke har reagert på noen lukter, osv… Nå tåler jeg ikke middagslukt lenger!!! Og jeg klarer ikke lukta av løk – jeg som har levd på rødløk , tomat og fetaost det siste halvåret!! Og så er jeg så trøtt! Sovner overalt… Jeg sovna i badekaret i morges, i bilen på vei hjem fra svømmehallen, på sofaen da jeg kom hjem, på do, ved kjøkkenbordet.. Ikke noen fare for at de ikke finner noe på ul iallfall!!! Om det lever eller ikke vet jeg ikke, men graviditetssymptomene har eksplodert de siste dagene! Og selv om det ikke er akkurat behagelig, så er det iallfall litt betryggende – nå føler jeg meg plutselig gravid!! Stilig…

Lurer på når jeg skal få brev fra gyn angående ul… Legen min sendte henvisning for 8 dager siden med hastebeskjed. Men det har vært streik – kan det være derfor jeg ikke har hørt noe ennå…? Får luske ned i postkassa i morgen og håpe at det ligger et lite brev der fra St Olavs Hospital Er litt nervøs for dette svangerskapet… Jeg har mistet før, og denne gangen fikk jeg ikke akkurat noen flying start!!! Uff.. Jeg håper bare jeg får se et ørlite hjerte banke der inne…

———–

I dag har jeg kjøpt mitt første mammaplagg!!!! Hehe.. Nei, jeg trenger det ikke ennå… Men jeg skulle ha en kjole å gifte meg i om et par uker, og så syns jeg det kunne være greit å finne en som passer en stund fremover.

Først dro venninna mi og jeg på den eneste butikken jeg vet har pene kjoler i min størrelse. Der fant vi en drøm av en kjole; en svær svart Askepottkjole til den nette sum av kr. 2999,-
+ kr. 500,- for å få den tilpasset!!! Sinnsykt…
Så vi dro videre til den eneste butikken jeg vet som har pene mammaklær og klær i store størrelser. Der fant jeg en enkel men pen svart mammakjole som falt pent selv om jeg ennå ikke har mage. Den var satt ned med 50%, og kostet kun kr. 399,- … Se der ja!!! Passet meg godt. 399,- for en kjole jeg kan bruke i mange måneder fremover, og etter fødselen også, istedet for en til 3499,- som jeg kun får brukt denne ene gangen. Min kommende ektemann var storfornøyd!
Jeg fikk også kjøpt meg flate pensko til 220,- + strømpebukse og undertøy… Og strømpebukser til alle tre barna + body til minstemor + hårpynt til de to eldste… Kjekt! Alt er i boks!!! Bortsett fra skjorte og slips til gubben og noen smykker til meg. Men smykkene lager jeg nok selv…

Gleder meg sånn – enn at vi får ha alle gullungene våre med oss på dagen vår; t.o.m den bittelille cheesedoodles’n inni magen!

Jaja..

Ellers har formen vært litt sånn bob-bob i dag… Har faktisk blitt endel kvalm om kveldene… Sånn hadde jeg det med de to andre også; ikke mårrakvalme, men heller om kvelden/natten… Og så har jeg sur mage/vondt i mellomgulvet når jeg spiser/drikker enkelte ting. Må ut og kjøpe Novaluzid i morgen – måtte ha ei flaske på nattbordet med de andre også, og det ser ikke ut til at jeg slipper noe billigere unna denne gangen! De sier at ungen får mye hår når mamma’n har halsbrann/sure oppstøt. Begge de andre hadde 5 cm langt, svart, tykt hår som sto rett opp!! Akkurat som Karius og Baktus… Så det stemte iallfall med dem…

Isjiasen var mye bedre idag. Måtte fortsatt ha krykkene, men det gjør mindre vondt. Helt til jeg skal ligge… Da ble det værre igjen. Så her sitter jeg etter å ha sovet 1 time, blitt vekt av telefonen, reist meg for brått, hylt i smerte og krøpet meg opp på stua så jeg ikke skal holde stakkars mannan min våken. Han er nemlig syk, stakkar… Har tatt en paracet, og venter på at den skal virke nok til at jeg greier å komme meg ned trappa. Tror det går bra snart.. Må prøve å få sovet litt til inatt, iallfall..

God natt!

______________________________

31.01.2007

8 uker!!!

Da er jeg inne i min tredje måned og Lillebrøster ligger fortsatt på plass inni magen. Så krysser vi alt vi har for at det holder seg sånn.

I natt har jeg sovet bedre enn jeg har gjort på lenge. Jeg sov faktisk 4 1/2 time i strekk fra 23.30-04.00. Ubeskrivelig deilig!!! Dagen idag blir jeg vel å tilbringe på sofaen med strikketøy og en god kopp te. Formen er ikke helt bra. Småkvalm og uggen, og hoster. Ryggen/foten er mye bedre, men fortsatt sliter jeg med å gå mer enn 10 meter uten krykker. Muskelen er fortsatt litt betent, og jeg merker godt hvis jeg bruker den for mye.
Nei, her gjelder det å hvile!

Jeg er snart ferdig med vognposen til Lillebrøster. Den blir kjempefin!!! Og så enkel å strikke… Tykt garn og tykke pinner (ARA, p 7) så det går i rasende fart. Den blir myk, tykk og deilig å ha på seg i vogna til høsten.

_____________________________

01.02.2007:

8 uker + 2:

I natt våknet jeg en million ganger pga den hersens foten… Men jeg sov som en engel mellom sju og halv ti!!! Hehe..

Formen i dag er litt bedre enn i går – fortsatt litt kvalm, men ikke som igår. Og så har jeg så sinnsykt lyst på noe skikkelig usunt å spise! Merkelig kombinasjon; kvalm og lyst på feit pommes frites med masse grillkrydder og en diger hawaiicheeseburger… Mmmmmm… Vi får lage en haug med burgere til middag idag!

Lurer på om jeg skal ringe og etterlyse den ultralyden idag – skulle få mellom uke 8 og 10, nå er jeg i uke 9… Har ennå ikke fått brev… Hmmm… Vil så gjerne se at alt er bra med Lillebrøster – at hjertet slår og sånn.

——-

I dag var jeg sinna på det norske helsevesenet!!!

Legen min hadde sendt en henvisning til gynekologisk poliklinikk hvor han ba om tett oppfølging med ultralyd osv pga smerter, søvnløshet og behov for endel smertestillende under svangerskapet. Han ba om en ul mellom uke 8 og 10.

Dette er nå tre uker siden og idag fikk jeg brev. De var enige i hans vurdering av situasjonen og mente jeg hadde krav på oppfølging der. Så de kunne tilby følgende: «Du vil få et nytt brev med tilbud om time. Brevet vil sendes senest 25.03.07». Hæ!?? Det er jo to måneder til!!! Da er jeg jo nesten 16 uker gravid!!! Og skal på ul rett etterpå… Og skal jeg gå rundt å ha det sånn i to måneder til uten hjelp med smertene?? Ta smertestillende til jeg er halvveis i svangerskapet uten å vite om det går bra med barnet??

Så jeg ringte dem og hylte og skreik. Da sa de at det hadde vært streik et par dager i forrige uke og at de hadde så mye å gjøre… Hæ?? De ga meg et tlfnr til en gynekolog som hadde ledige timer og jeg ringte dit. Bare for å få vite at han kunne si meg om det var et barn der, men han kunne ikke fortelle meg om eventuelle avvik/misdannelser… Hva er vitsen da?? Dessuten måtte jeg hente henvisningen på poliklinikken og dermed mister jeg plassen i køen der…

Jeg ringte legen min, men han var borte på kurs til mandag. Men kontordama leste henvisninga de hadde sendt, og ble irritert. Hun lovte å ringe legen og be ham sende ny henvisning. Denne gangen til svangerskapspoliklinikken. Så fikk vi håpe at de har litt mer vett der…

HELSENORGE!!!

Jeg har ikke sovet ei ordentlig natt på en måned. Jeg tilbringer halve døgnet i et badekar. Jeg kommer meg ingen steder.. Ikke vet jeg om Lillebrøster inni magen har det bra heller..

Så sånn har min dag vært!!!

_____________________________

05.02.2007:

8 uker + 5 dager:

Huff & huff så lei jeg blir av denne betennelsen! Det gjør vondt i foten ennå, men selve muskelen det sitter i er blitt mye mer smertefull. Jeg sover ikke mer enn en time i slengen, og jeg blir helt zombie her!!!
Aaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrgh!!!!! Jeg blir så sint!!!

Ellers er formen helt ok. Litt kvalm og sær i matveien (alt lukter vondt!! ), men det er greit nok. Spiser som en hest for tiden – har nesten ikke fått avsluttet et måltid før jeg er igang med å planlegge det neste! Hehe.. Må passe meg så jeg ikke blir rundt som en bolle!!! Det blir jeg tidsnok , tror jeg.
Brystene er såre og sprenger fælt. De er blitt enorme!!! …til min kjæres store fornøyelse… Han klager ikke, akkurat.

________________________

06.02.2007:

I går måtte jeg krype til korset og innse at jeg ikke får igjen de gamle buksene mine lenger. Merkelig følelse – magen er jo fortsatt like slapp som før , men det går ikke å holde den inn lenger!!! Føler meg ikke stolt heller, bare feit… Men stoltheten kommer vel med at livmora tipper over bekkenbeinet.
Fikk bukse fra mamma i posten igår. Altfor stor, men flott å bytte inn i ei mammabukse! Så det gjorde jeg. Kjøpte ei svart penbukse til å vokse i, og den var myyye deiligere å ha på enn de stramme buksene jeg hadde fra før!!
Så nå eier jeg to mammaplagg; ei bukse og en kjole. Så håper jeg at Lillebrøster fortsetter å legge på seg der inne så jeg får bruk for dem…

Formen idag er litt bedre enn i går. Foten er like ille (om ikke værre), men jeg er ikke så kvalm. Heldigvis!!! Er trøtt som fy, men håper det går seg til når jeg kommer meg ut i solen litt. Skal til fysioterapeut idag, og kjæresten min kommer for å hente meg. Han er snill han!!! Håper jeg snart får skikk på denne muskelen, for jeg har ikke mange dagene igjen til jeg skal gifte meg nå… Kjedelig å ikke holde ut den dagen.

Ellers så ringte jeg svangerskapspoliklinikken igår. De hadde ikke mottatt henvisninga ennå, men de regnet med å få den snart siden legen hadde sendt den fra legekontoret den 1.februar. De sa jeg skulle få time så snart de hadde den inne – JEG GLEDER MEG SÅNN!!! Tenk at vi skal få smugtitte på den lille der inne…

_____________________

08.02.2007:

God morgen!!!

Eller noe sånt… Merkelig natt; våknet med smerter i hofte/foten hver time mellom klokka 23:00 og 04:00. Etter det sov jeg som en stein… Merka knapt at kjæresten min sto opp klokka fem. Orka ikke krype ut av køya før den var godt over sju!!! Hmm.. Jaja.. Har sovet litt, da!

Igår var jeg på City Syd og shoppet det siste til «bryllupet» i helga… Litt rart å kalle det «bryllup» når vi ikke skal ha noen fest etterpå men vi skal jo ut og spise middag!!! Hihi.. Jeg kjøpte svart skjorte og rødt/svart slips til min elskede og et rødt smykke med tilhørende øredobber til meg og min svarte kjole. Blomster gidder jeg ikke bruke penger på. Tror jeg… Hehe.. Om jeg ombestemmer meg kjøper jeg bare en langstilket rød rose. Det får holde!
Jeg fikk også kjøpt morgengave til ham. Det var så vanskelig å finne på noe… Men jeg fant noe til slutt. Og så fikk jeg kjøpt det siste av sminke jeg trenger.

På kvelden dro vi ned til pasienthotellet på St Olavs hospital og tittet på lille Martin. Min venninnes lille prins. Han ble født den 06.februar og var virkelig en nydelig liten skapning!!! Sånn vil jeg også ha… Vi kjøpte Snoopy-klær til ham; jakke + bukse + skjerf… Driiittøft!!! Andreas sa at han skulle begynne å shoppe babyklær han også hvis vi fikk gutt – han syns det var så utrolig mye tøft!

Jaja.. Idag skal jeg bare ta det med ro her hjemme. Tør ikke annet, for foten min var så ille i går. Må prøve å holde meg så bra som mulig til lørdag!

_____________________________

09.02.2007:

Grrrrrr!!!!!!!!!

Våknet på mårran her med to feite munnsår – og det dagen før jeg gifter meg!!! Skrekk & gru… Hvordan skal det bli med all klininga da??? Kniiiz.. Tro om han gir katta…? Jaja.. Får kline på litt Vectavir og håpe på det beste. Kjøpe Compeed munnsårplaster og late som ikkeno’… Men det gjør jo så sabla vondt!!! Og kan man bruke sånne kremer/salver når man er gravid?? Hmm…

Ellers så har jeg begynt å drømme rart igjen. Det gjør jeg forsåvidt rett som det er men nå drømmer jeg om at jeg blir svær som et hus og får sjulinger og sånt… Sånne drømmer hadde jeg under de andre svangerskapene også, så jeg tar det som et tegn på at alt er som det skal være med den lille der inne!!

Snakket med poliklinikken igår – de hadde fortsatt ikke fått henvisninga de hadde skrevet ut hos legen for 8 dager siden.. Så jeg ringte legekontoret og fikk vite at de ikke hadde sendt den før på onsdag fordi legen min ikke hadde skrevet under før!!! Hvis jeg skal komme meg ivei mellom uke 8 og 10 som legen min mente har de det jaggu travelt. Jeg er jo midt i uke 10 nå… Uff.. Helsevesenet… Jeg holder motet oppe og satser på at alt har gått bra til tross for den kranglete starten og alle medisinene. Hvis ikke blir det skikkelig nedtur. Jeg har jo så lyst på denne lille babyen – en bitteliten skapning som er halvparten meg og halvparten Andreas… Tenk om den har fått skader pga alt sammen?? Nei, får krysse fingrene og prøve å ikke bekymre meg…

___________________________

12.02.2007:

Jeg er gift!!!!  Hihi…

Dagen var kjempefin. Jeg fikk litt panikk da jeg våknet med rosa utflod.. Tenkte at det ville vært en dårlig dag å miste på! Men det gikk fint. Ikke mer rosa nå…

Foten min oppførte seg eksemplarisk på lørdag, men idag er den kranglete som fy! Skal til fysioterapeuten klokka fire, så jeg håper det hjelper.

Ellers er formen bedre enn på lenge. Ikke er jeg like kvalm, ikke er jeg så sulten og ikke fullt så trøtt!!!
Jippiiii!!!

Imorgen er jeg 10 uker, og da er Lillebrøster ikke lenger et embryo, men et foster! Stilig…

Fortsatt ikke noe brev fra svangerskapspoliklinikken… Begynner å lure påom jeg kommer til å få den ultralyden de lovte meg i det hele tatt – jeg vil så gjerne, spesielt etter at jeg fikk de blødningene på lørdag… Er så redd det skal være noe galt….

_____________________

13.01.2007:

Her er det bare kjedelig idag… Foten krangler litt, men det er ikke så ille idag egentlig. Ungene er på skolen og mannen er på jobb. Jeg sitter her og kjeder meg. Det er ikke så ofte jeg gjør det egentlig, men jeg har hørt at det skal være sunt av og til, så da er det sikkert bra for meg!

I går var jeg «støttekontakt» for ei venninne som er på vei ut av et dårlig forhold. Så den dagen gikk fort. I dag lurer jeg på om jeg kanskje må be henne være litt «støttekontakt» for meg… Hehe.. Kanskje en liten tur på kjøpesenter?? Gå på kafé?? Hmm…

I går kjøpte jeg sånn besafe-sele-greie til bilen. Sånn om holer selen nede så den ikke skal klemme over magen. Den kostet 349,-. Ikke så ille når det koster 80-90 kroner pr mnd å leie den – + at du må ut med 500,- i depositum!!! Mye billigere å kjøpe da… Jepp! Så nå ligger Lillebrøster trygt der inne!

Ellers så er jeg så glad for at det ser ut til at kvalmen slipper ordentlig nå. Ikke noe kvalm igår kveld heller.. Litt uggen bare, men ikke direkte kvalm. Herlig!!!!!

Og idag er siste dag i uke 10!!! I morgen er jeg inne i uke 11, og det er bare 2 uker igjen til jeg kan puste litt lettere… (Iallfall for en stund – til babyen blir så stor at den skviser lungene mine )

——

Så fikk jeg brev fra gyn idag – med time tirsdag 20.februar klokken 19.20… Så hjalp det tydeligvis å ringe og kjefte på dem!! Vet ikke om jeg får ul med det samme – det er mindre viktig. Bare jeg får hjelp til å lindre de kroniske smertene under svangerskapet. Og oppfølging underveis. Men en liten smugtitt hadde ikke vært å forakte, da!! Hadde vært kjekt å se det lille hjertet slå…

Ellers så snakket jeg med svangerskapspoliklinikken. De setter meg mest sannsynlig opp til ul i uke 11 eller 12. Det er visstnok da de ser best om det er noen avvik ved fosteret. Det er jo det jeg vil vite, med tanke på medisiner jeg har vært nødt til å ta. De ser ikke sånt på gyn, så det er bra de tar meg inn til ul der også.

Jeg håper alt er bra med Lillebrøster – jeg tror det er det.. Hvis ikke ville jeg sikkert ikke vokst så mye. Jeg ser ut som jeg er 5 måneder på vei!!! Men sånn var jeg med de andre også. Hehe.. Nytter ikke å prøve å skjule det engang!!! Ingen av klærne passer lenger. Vandrer rundt i kosebukser og mammaklær. Jaja..

_____________________________

14.02.2007:

10 uker idag!!! Og Lillebrøster er et foster.
Jeg har gått tur idag – 10 minutter bort til ei venninne og 10 minutter tilbake – men det er langt nok det med foten min!!! Stolt er jeg… Ikke hadde jeg krykkene med heller.

Natta var laaang. Foten var ikke snill med meg, og jeg måtte opp flere ganger og gå. Ikke ble den bedre etterpå så jeg klarte å sove igjen mellom heller… Dustefot!!! Men men.. Får duppe litt i ettermiddag dersom formen tillater det…

____________________________

15.02.2007:

Uker: 10+1
Dager til ul på gyn: 5

Formsjekk:
¤ Ikke noe kvalm – jippiiiii!!!
¤ Litt mer søvn i natt enn sist natt (men jeg var oppe og gikk 4 ganger)
¤ Hormonell og lettrørt
¤ Ille vondt i foten og den betente muskelen (den blir værre for hver dag igjen)
¤ Sulten (hehe.. Ikke akkurat noe nytt det, da!)

I dag får jeg besøk av ei venninne og hennes 1-årige datter. Det blir koselig!!!
Orker meg ikke ut av huset pga den irriterende drittfoten min, så det er godt noen gidder ta turen hit istedet. Føler meg avskjært fra verden rundt meg… Er fullstendig avhengig av at folk kommer hit eller eventuelt henter meg. Ikke greier jeg å gå noe særlig, og ikke greier jeg å kjøre bil. Bare ligge på siden med ei pute mellom beina og ei i ryggen… Får prøve å holde ut i 7 måneder til!!!

________________

17.02.2007:

I går hadde jeg en dårlig dag… Ikke sov jeg noe særlig natta før, og jeg hadde smerter som var verre enn de har vært på lenge. Jeg ble kvalm og uvel, kanskje pga hormonene, men smertene gjør kvalmen verre. For hvert «tak» i den betente muskelen kjenner jeg kvalmen skylle gjennom kroppen som en ubehagelig bølge. Og det er slitsomt!!! Jeg blir så deprimert av det. Da Andreas kom hjem ba jeg ham ta meg med vekk fra husets 4 kvelende vegger. Vi dro på besøk og hadde en koselig kveld blant venner. Venner som vet og forstår hvordan jeg har det, og som gjorde kvelden til noe hyggeligere enn om jeg hadde sittet hjemme og kjent på vondtene.

I natt sov jeg mye bedre. Var oppe en gang i 2-tiden og igjen klokka seks, men det er ingenting. Føler meg mye mer uthvilt idag, og er i mye bedre humør Takk og lov…

Andreas jobber idag. Ungene er hos pappa’n.Men de kommer og henter meg snart. Vi skal se eldstejenta spille kamp! Hihi.. Heia heia!

Nå er det bare 3 dager igjen til vi skal på gyn! Lurer på om den lille der inne har vokst som den skal.. Og om terminen stemmer… Åååh! Jeg er så spent!!!

____________________________

19.02.2007:

10+5: I morgen er siste dag i uke 11. Onsdag skrider jeg inn i uke 12 og jeg kan kanskje puste litt lettere. Men først må vi se hvordan det går på gyn imorgen.
Ul: imorgen kveld!!!
Dagsform: Blæh!!! Foten blir bare værre og værre… Sover ikke noe særlig og får ikke gjort en dritt. Lei, lei, lei! Men jeg er ikke kvalm lenger, da! Og det er jo herlig.
Magen: Oppblåst og stor. Ser skikkelig feit ut! Hahaha… Tror den har vokst litt,men det er vanskelig å se pga at jeg var ganske rund fra før… Men jeg vokser ut av hele klesskapet.

Ellers har jeg bursdag idag – HURRA FOR MEG!!! Jeg er nå 33 år. Om 20 år – når Lillebrøster er 20 og ikke trenger mamman sin så mye lenger – da er jeg 53 år… Uff… Skummel tanke… Får håpe jeg har energi nok igjen da til å leve livet litt.

Gledegruer meg til ul imorgen. Tenk om de finner noe rart?? Kanskje det er frosk inni der?

_________________

21.02.2007:

Så var vi på gyn igår kveld. Ble ikke mye klokere av det… Litt skuffet egentlig. Gynekologen spurte meg hva som var problemet, jeg forklarte, han sa jeg fikk ta paracet og passe på å ikke ta for mye. Så fikk jeg tilbud om barselgruppe med trening i varmt basseng på Orkanger sykelhus.
Han tittet på Lillebrøster i noen sekunder. Akkurat nok til at vi så hjertet slå og fikk målt lengden. 4,5 cm fra rumpa og opp!!

Se så søt h*n er!!!

_____________________

23.02.2007:

Da var jeg omtrent midt i uke 12!!! Føler meg litt tryggere nå.

Formen har vært ille den siste tiden. Ikke pga svangerskapet, men pga den betente muskelen. Det har gradvis forverret seg igjen og jeg blir så sliten og deprimert av det… Gråter og gråter og ser ikke noen glede i noe som helst. Heldigvis har jeg en god mann som hjelper meg gjennom de tyngste dagene. Takk for han!!! Og ungene er utrolig snille og hjelpsomme…
Men det er klart; noen dager er bedre enn andre.. Da prøver jeg å gjøre det jeg ikke greier de andre dagene: besøke venner, gå en liten tur, rydde litt… Men det straffer seg alltid. Når jeg kommer hjem er jeg ti ganger værre og må ligge noen dager.

Legen min ringte her om dagen. Han sa at jeg var flink. At det ikke var mange som ville orket å gjennomgå det jeg gjorde for at denne babyen skulle få livets sjanse. Han sa at jeg måtte slutte å bebreide meg selv for at jeg tar smertetillende tabletter hver dag. Jeg tar bare paracet, og uten dem mente han det ville vært umenneskelig å gå gjennom dette. Han sier at det ikke skader barnet, og at jeg er flink som tar så lite som mulig. Han sa også at han kunne sette en kortisonsprøyte i muskelen dersom det var like ille på neste kontroll. Den er vanskelig å sette i akkurat den muskelen, men han ville gjerne prøve. Håper det fungerer, for da vil jeg slippe alle de dumme tablettene. Blir kvalm når jeg tar dem for jeg er så lei av dem… Jaja.. Jeg får iallfall støtte der nå.

Etter ul tenkte jeg at jeg kom til å føle meg litt mer gravid, men jeg gjør egentlig ikke det. Det ble selvfølgelig litt mer reelt, men jeg syns fortsatt det er rart et det vokser et lite liv inni meg. Tror det kommer seg når jeg begynner å kjenne liv. Men livmora har endelig kommet godt over skambenet nå, så jeg kjenner den godt! Hihi..

_____________________

26.02.2007:

11+5:

I natt smalt det noe helt for j#*lig inni bekkenet mitt. Det smalt så høyt at jeg våkna av lyden. Først ble jeg redd for at jeg hadde ødelagt meg enda mer, men jeg øyner et lite håp om at det var noe som løsnet – kanskje låsningen som har plaget meg så fælt den siste tiden? Det er lov å håpe.. Skal be fysioterapeuten se på det i dag. Foten og muskelen er fortsatt temmelig ille, men muskelen er jo betent. Det går seg ikke til på et klikk.. Hehe..

Jeg holder på å få et eller annet virus også. Snørrer og hoster og nyser og har feber. Jeg tror det blir nok en dag på sofaen med varm sjokolade og nystekte vafler som mine døtre holder på å lage til meg. Det er mammas fine jenter, det!!! Passer på mamman sin når hun er syk… Og så har de vinterferie og da liker de å få styre litt med baking og sånn. De får kose seg – så får jeg mase på dem om å rydde opp senere.

Magen vokser nesten mens jeg ser på. Tror det er fare for at jeg blir like enorm som i de siste svangerskapene. Jaja.. Får håpe ungen ikke blir like svær… Vil så gjerne få til å føde på normalt vis.

_________________

28.02.2007:

12 uker!!!!!

Jippiiii!!!! Da er den magiske grensen passert og vi kan puste litt lettere.

Formen er ikke noe særlig – jeg blir ikke noe bedre i den dumme foten min… Akkurat når jeg tror at det beygnner å løsne så skjærer det til igjen. Uff.. Jeg er så lei!!! Blir så deprimert av dette… Men jeg holder ut. Såvidt.

Nå er det bare 5 dager til legetimen, 6 dager til ul og 7 dager til jordmorkontroll. Noe å se frem til! Blir godt å komme seg litt ut av leiligheten.. Hehe.. Og så blir det fint å se Lillebrøster igjen.

_______________

05.03.2007:

12 + 5:

I dag har jeg vært hos legen. Blodtrykket var helt fint, livmora var i riktig høyde og Lillebrøster ville ikke la oss høre sine raske hjerteslag. Neivel… Litt tidlig uansett, så jeg hadde ikke ventet det.

Ellers så hadde jeg en real urinveisinfeksjon + soppinfeksjon… Så her er det kurer for både det ene og det andre på gang. Jeg valgte ellers å ikke ta den kortisonsprøyta idag. Smertene er ikke så intense nå – har vært litt bedre de to siste dagene. Jeg er klar over at dette kommer og går, men jeg vil heller vente til jeg virkelig trenger den før jeg tar den sprøyta. Greit å ha en siste utvei i bakermet!!

I morgen er det ultralyd!!! Gleder meg til å se den lille babyen min igjen… Likevel er jeg rimelig for det er jo ikke sikkert at alt er som det skal være. Men jeg håper det. Og egentlig tror jeg det er bra også. Så vi får se!

___________________

06.03.2007:

13 uker:

Så har vi vært på ultralyd. Både ut- og innvendig denne gangen!!! Vi fikk ikke noe bilde, for det var helt umulig å få Lillebrøster’n til å ligge i ro. H*n turnet rundt der inne og hoppet og spratt som en sprettball. Det var plent umulig å måle noe som helst.. Men med de målene hun fikk så stemmer visstnok terminen ganske så akkurat.

Jeg er såååå glad for at h*n er så frisk og rask. Ingen tegn til skader på noe som helst! Det er babyen til mamma’n sin det…

Nå er det bare en måneds tid igjen så er det ordinær ul. Da skal det være mulig å se om det er en Lillebror eller en Lillesøster . Håper de ser det, for jeg er så spent!!!

_________________

15.03.2007:

14 + 1:

Nå er det lenge siden jeg har skrevet noe i dagboka!!! Hmmm… Litt lat…?

Har vært hos jordmor (for 8 dager siden) og det var helt greit. Føler at jeg får veldig god oppfølging hos legen, så jeg vet ikke hvor mye det betyr å gå til jordmor. Men det kan jo være greit med tanke på å planlegge fødsel. Vi snakket litt om vektestimering mot slutten av svangerskapet, og vi ble enige om å passe godt på at det ikke blir noe særlig mye sukkerspising i dette svangerskapet. I og med at jeg får så store barn og at dette ligger til familien, så kan vi iallfall begrense det så godt vi kan. Spiste lite sukker i de forrige svangerskapene også, likevel ble de store. Jaja.. Men søtt i teen min -det må jeg ha!!! Hihi.. Bruker honning jeg, da. Tror det er sunnere likevel enn hvitt sukker.

Ellers så er jeg i uforskammet bra form for tiden!!! Det er klart; jeg kjenner at det ikke er helt bra. Det river litt i isjiasnerven sånn innimellom, og ryggen og bekkenet liker ikke at jeg sitter for hardt eller for lenge. Det er også vondt for korsryggen å ligge i den altfor myke senga ei hel natt. Men ellers føles alt nesten bra. Det er så deilig å gå rundt som det passer meg uten å hyle til kvelden!!!

I dag får vi vite om vi får leiligheten vi har lagt inn krav om forkjøpsrett på!!! Håper vi får den – da skal jeg begynne å pakke med en gang!!!!
Overtakelsen er allerede 31.mars, dersom jeg ikke får overtalt dem til å endre den… Oppdatering følger!!! Nuh er det frokost og te!!!

______________

20.03.2007:

14+6:

I morgen begynner jeg på uke 16… Jøss, som tiden flyr!!!

Vi fikk ikke den leiligheten, men i og med at jeg ikke ble spesielt skuffet så var det neppe meningen at vi skulle bo der… Nå har vi funnet et rekkehus vi skal prøve oss på. Tror vi, iallfall…

Formen er fortsatt bra. Sover hele natta og er kun oppe for å tisse en gang. Håper det fortsetter sånn! Skal gå ned til fysioterapeuten idag. Det tar ca 20-25 minutter. Tror det skal gå fint!

Ellers så kjenner jeg masse liv for tiden. Det dyttes og knuffes og tumles rundt der inne. Rimelig turbo i perioder! Hehe.. Morsom følelse. Gleder med til Andreas og ungene kan kjenne det utenpå. Men det tar vel litt tid. For det første er det ikke så hardt den sparker ennå, og jeg har godt med polstring utenpå… Men det blir nok til slutt!

Om en uke kommer mamma til byen. Hun skal være med meg på kontroll hos legen den 29.mars. Hun gleder seg til å få høre hjertelyden (håper det går an å høre den da), selv om hun selvfølgelig helst ville sett babyen også. Men ul er ikke før 12.mars. Kanskje jeg inviterer henne til Trondheim når vi skal på 3D-ul i mai… Vi får se!

_____________________

11.04.2007:

18+1:
Da er vi altså inne i uke 19!! Tid for ordinær ultralyd!!! I morgen skal vi se lille gullet igjen – kanskje de ser om det er gutt eller jente også…? Håper det! Må jo vite om jeg skal strikke rosa, rødt og søtt eller grønt, blått og flott!!! Hihi…

Mandag får vi nøklene til vårt nye rekkehus!!! Med rom til alle barna og egen hage hvor vi kan plante urter og blomster, busker og trær… Mmmmm… Deilig! Nå har vi både hus og bil i boks – nå mangler det bare å selge den gamle leiligheten og å klemme ut Lillebrøster’n i september…

Jaja… Ultralydrapport kommer imorgen!

________________

16.04.2007:

19 uker:

Nei og nei… Jeg er en tregost!!! Flere dager siden ul, og først nå kommer rapporten. Sånn er det når man er midt oppe i flytting og pakking og forberedelser til salg…

Jaja.. Alt var bra med Lillebrøster. Faktisk så var jordmora sikker på at det var en Lillebror!!! Gjett om far ble glad!!! Med tre jenter i huset var han meget klar for en sønn denne gangen! Han gleder seg til å ta ham med på fisketur og hockeykamper. Og til å ikke være eneste mann i huset. Hehe.. Vi skal tilbake igjen om et par uker for at en lege skal sjekke hjertet. Min manns datter er nemlig født med liten vsd (hull i hjertet) og da vil de sjekke at ikke Lillebror har arvet samme hjertefeil. Flott at de er nøye. Vi skal også på en ul i uke 37 for å sjekke vekt/størrelse. Dette pga at jeg har født veldig store barn fra før. Eldstejenta kom 14 dager før tiden og var 4100 g. Hun måtte de brekke kragebeinet på for å få ut da hjertet stoppet. Yngstejenta mi ble satt igang en måned for tidlig etter vektestimering. Hun var 4470 og 53 lang i uke 36/37… Så jeg håper denne gutten har arvet genene etter hans datter. Hun var endel mindre.

Jeg har ikke greid å dy meg fra å shoppe litt lyseblått… Har jo arvet så mye pent tøy, men måtte ut en tur likevel… Kjøpte to bodyer og to sett med jakke/bukse. + noen utrolig søte bittesmå lyseblå sokker!!! Hihi..

Og idag flytter vi inn i rekkehuset vårt! Jippiii!!!!!!!!

__________________________

25.04.2007:

20 + 2:

Da er vi passert 20 uker og er halvveis mot målet!!! Vi er ferdige med flyttingen og alt er i skuffer og skap og oppe på veggene.Ikke noe igjen å pakke ut. Effektive er vi jaggu meg!!! Det tok oss 2-3 dager å komme i mål… Men nå er vi lei av flytting!!!

Lillebror er en aktiv krabat. Han holder show der inne hele dagen. Fra jeg våkner til jeg sovner. Det er kanskje stille maks en time pr dag. Gøy!!! (Spørs om det er like gøy hvis han er like åmete og sprelsk når han kommer utenfor..?) Hehe.. Gleder meg til Andreas og ungene kan kjenne det utenpå. Han sparket så hardt så jeg kjente det utenpå en gang, men når Andreas prøver å kjenne så vil han ikke… Typisk!

Vi leter etter navn. Har ei hel liste med navn; Albert, Samuel, Samael, Balder, Gorm, Linus, Bork… Masse spesielle navn. Og ett navn som «alle» heter (er egentlig ikke så glad i sånne navn, men akkurat dette liker jeg!): Elias.

Men jeg tror vi har bestemt oss for å bruke Amund. Kanskje med Elias som mellomnavn, men mest sannsynlig blir det bare Amund. Farfaren til Andreas heter nemlig Amund, og han er en mann det står respekt av. Han er en det er verdt å kalle opp. Dessuten klinger Amund fint sammen med Andrea, Kjerstin og Nora. Syns nå vi, da…

_______________

28.04.2007:

20+5:

Ja, da var vogna i boks!
En Emmaljunga Edge Duo i farge Platina. Med vendbart understell… Gjett om den er fin!!!

__________________

04.05.2007:

21+4: (…iallfall ifølge tickeren min… Ifølge babyverden.no og barnimagen.com er jeg 21+6… Ikke at jeg forstår hvorfor. Men jeg hørte snakk om at man skulle regulere hvordan man regner ut det der. Legge på eller trekke fra et par dager i forhold til de 40 ukene… Hmm… Spiller det egentlig noen rolle?? Man har jo en termindato, og ungen kommer vel ikke før den kommer!!!)

I går var jeg på ultralyd og så lille Amund dingle med stellet. Ingen tvil, altså!!! Han er en ordentlig gutt – liker å vise seg frem som gutter flest… Men noe bilde fikk vi altså ikke. Han la beina over hodet og armen foran ansiktet og snudde rumpa til. En riktig liten tullegutt. Det gjør ikke så mye, for mandag skal vi på 3D-ultralyd på Medicus, og da får vi se knøttet ordentlig! Hihi.. Det blir flott. Da skal jo Andrea og Kjerstin bli med også. Nora får bli hjemme. Hun er bare 2 år og forstår ikke bæret av det uansett. Dessuten er det klokka 19.00; midt i leggetiden hennes. Da blir det bare skriking og sutring fordi hun er trøtt, og da blir det ingen god opplevelse for hverken hun eller oss. Så barnevakten vår kommer og passer gullungen.

Ellers så er jeg ikke i noe særlig slag sånn kroppsmessig for tiden. Jeg er stiv som en stokk og begynner å få bekkenløsning. Det er et ork å plukke ting opp fra gulvet og jeg orker ikke gå så langt i slengen. Men det gjør ikke noe. Tiden går så fort og dette er mitt siste svangerskap, så da er det verdt å lide litt. Heldigvis har jeg verdens snilleste mann her hos meg!!! Fysioterapeuten min er selv sykmeldt noen måneder pga rygg/nakke, så jeg er i ferd med å lete opp en ny. Blir nok bedre med litt massasje og trening.

_______________

07.05.2007:

Så har vi vært på 3D-ul… Lille Amund var selvfølgelig helt nydelig!!!  Han likner pappa’n sin.

Scanneren min er ikke koblet opp, så jeg har foreløpig bare tatt bilde av bildene med et kamera. Hehe.. Derfor den dårlige kvaliteten…

Se så søt han er når han sutter på totten!!!

_______________________

09.05.2007:

22+5 (iflg jordmor/lege):

I dag har jeg bare slappet av og tatt det med ro. Er ikke helt i slag (forkjølelse suger!!!) og tenkte jeg skulle unne meg en dag på sofaen med te og eplekake med is fra igår.

Det er onsdag og ungene skal være hos pappan sin/mamman sin. Og det er kjærestetid for mannen min og meg!!! Har kjøpt pepperbiff og skal lage kosemat til mannen min. Hvis jeg er snill nok så kanskje det vanker en massasje på meg til kvelden…? Det hender faktisk ganske ofte at jeg får det… Jeg har så snill mann, jeg!

Lille Amund Elias ligger der inne og sparker og herjer. Det har han gjort i hele dag! Hihi.. Han er en aktiv liten krabat. Det er så koselig å kjenne at han ligger der inne og gir seg til kjenne. Lille gullungen!

Mandag kjente min eldste datter Andrea 4-5 spark med hånda si. Det syns hun var stort! Både hun og Kjerstin var med på3d-ul samme kveld,og det var stort for dem å få se den lille broren sin på skjermen.

Jaja.. Ellers er det intet nytt at berette pr nuh.

__________________

15.05.2007:

23+3: (…som tida flyr!!!)

Etter at foten/ryggen min ble bedre har dette svangerskapet vært veldig fint. Syns egentlig jeg har sluppet unna de værste plagene (bortsett fra en drøss med urinveisinfeksjoner, da…). I det siste har jeg vært plaget med bekkenløsning, men håper det blir bedre med litt fysioterapi. Kvalme har jeg sluppet nesten helt unna, halsbrann har jeg bare hatt litt av og ikke har jeg lagt på meg så mye heller! Får håpe det fortsetter sånn..

Lille Amund Elias er like propell som alltid. Han turner og sparker og trener musklene sine mot mammas mage og urinblære… Bra han er så aktiv, så vet jeg at det står til liv der inne!

___________________

24.05.2007:

24+5:

I går var jeg hos legen og målte sukkerbelastning. Først blodprøve på fastende mage, så drikke flere glass med ekkelt sukkervann, så vente 2 timer, så nytt stikk i fingeren… Alt var fint!!! Men jeg ble himla kvalm og tørst av å drikke så mye skvip på tom mage. Og ikke fikk jeg drikke vann iløpet av de to timene heller!!! Så jeg trodde faktisk jeg kom til spy alt opp igjen…

Jeg tjuvlånte vekta til legen da jeg var der. 95 kilo… Usj! Det er +6 kilo tilsammen på 24+4. Hmm… Må si jeg er litt sjokka, for jeg lå på +2,5 for to uker siden… Nå raser jeg opp. Håper det ikke fortsetter sånn resten av svangerskapet. Jeg har nemlig et lite håp om å holde meg unna tresifra tall på vekta.

——-

Jeg strikker og jeg strikker…

Har strikket ferdig en liten ulljakke og lue til. Hvitt. Det ble litt «dallete» til en gutt med hullmønsteret, men det ble straks bedre da jeg fikk strikket på litt blå kanter og bodert inn initialene med blått på brystet. Nå er jeg godt igang med bukse til. Skal legge ut bilder på utstyrsgalleriet når buksa er ferdig.

Andreas strikker seg ullsokker for tiden. Når de er ferdige skal han strikke ullsokker til sin kommende sønn. Jeg er så stolt av ham! Han har aldri strikket noe før, og han er så flink!
__________________

22.06.2007:

29 uker:

Rapport fra dagens jordmorkontroll:

Vekt: 95 kilo (+6 kilo tilsammen)
BT: 111/76
Fl./min: 146
Sf-mål: 28 cm

Jordmor syns kanskje sf-målet hadde økt litt lite (følger ikke helt kurven min), så jeg skal tilbake og måle igjen den 3.juli (dvs om 11 dager). Fikk ordre om å bestill jordmortime i Tønsberg/Oslomens vi er på ferie der for å følge med blodtrykket og sf-målet.
Det ble også bestilt time til fødselslege/gynekolog for å vurde forløsningsmetode.

Ellers var lillegullet meget aktiv under hele seansen. Han sparket hardt i jordmorstetoskopet så det skulle kjennes godt mot øret hennes…

______________

Formen er fortsatt bra. Jeg syns dette svangerskapet er mye lettere enn de forrige. Pussig, med tanke på at jeg er 10 år eldre enn forrige gang…

Har fått time til ultralyd i uke 37. (Vektestimering.) Skal dit den 17.august.

_________________

03.07.2007:

30+3:

Jordmorkontroll:

BT: 112/70
Hb: 11,0
Fl./min: 150 (til å begynne med var den oppe i 170, men den roet seg etterhvert)
Sf-mål: 29,5 cm

Alt ser greit ut.

—-

Føler meg sliten for tiden. Alt er et ork og jeg sover og sover og sover… Kanskje det er varmen som slår meg ut? Gleder meg til Andreas får ferie til helga. Da skal vi reise sørover og bare slappe av. Håper formen er bedre til da!

___________________

02.08.2008:

34+5:

Har vært plaget endel med kynnere i det siste, og i går var det ekstra ille. De kom med jevne mellomrom (et par minutter mellom) og var mer slitsomme og ubehagelige enn de var vonde. Mannen min mente jeg burde ringe føden og be om råd – kanskje noe vi kunne gjøre for at de skulle gå over. Ble bedt om å ta turen ned for en sjekk, og etter en liten time med registrering og en gu ble det konstantert at jeg hadde regelmessige rier (ikke sterke), 2 cm lang myk livmorhals med åpning nok til å få en finger inn (ca 1 cm antok hun)… Jaja.. Jordmor sa at de ikke kom til å stoppe en eventuell fødsel, og at det godt kunne være jeg gikk i fødsel iløpet av de neste 2 ukene. Men jeg har fått 2 barn før og gått med både rier og 3 cm åpning i mange uker da også, så jeg forventer ingenting.

Fikk beskjed om å ta det med ro og slappe av så vi kanskje kunne beholde Lillegutt der inne iallfall et par uker til. Hvor mye mer går det egentlig an å ta det med ro?? Hehe.. Jeg ligger stort sett på sofaen og blir vartet opp av verdens snilleste mann. Turde ikke spørre henne om sex, men akkurat det har jeg tenkt å unne meg. Er jo ikke farlig om ungen kommer, bare best om den blir der en stund til.

Jaja.. Det roet seg iløpet av natten, så krysser jeg fingre for en bedre dag idag!

______________

15.08.2007:

36+4:

Nå er det ikke lenge igjen… Begynner å merke at jeg er sliten. Har vondt både her og der, og må si det skal bli en fornøyelse å få kroppen sin tilbake. Men jeg klager ikke, for dette har vært et flott svangerskap!!!

På fredag skal jeg altså inn på sykehuset for å ta en ultralyd og snakke med fødselslege og jordmor. Det blir spennende å se hva de sier. Det er bare 2 dager til! Lille Amunds farmor skal bli med på ultralyden. Håper han er så liten at jeg kan føde på vanlig vis. Ser litt mørkt på et keisersnitt.

______________

17.08.2007

Etter ultralyd og samtale med fødselslege er det avgjort; setter ikke fødselen igang
av seg selv iløpet av helga blir det igangsetting på mandag 20.08.2007. Babyen lå 33% over normalvekt, så de antar han blir mellom 4 og 4,5 kilo til termin. Spennende!

______________

Leave a Reply

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.

Panorama Theme by Themocracy

This site is protected by WP-CopyRightPro